Nyttårsaften er nå her og tanken er av vi skal ha gratinert sjøkreps til middag i dag. Aldri laget før men har googlet litt på nett for å finne ut fremgangsmåter og har tatt til meg enkelte råd.
Det ene rådet jeg leste var at estragon er ett perfekt krydder å ha til sjøkreps og ved å lage en passe porsjon av det har en krydder smør som også kan brukes til andre middager ved senere anledninger.
Selve oppskriften er ikke satt i stein da jeg som sagt har sett på nett og så godt til å prøve meg på ett smør.
Så sånn laget jeg mitt estragonsmør;
- Ca. 200 gram meierismør.
- En halv boks med estragon.
- 1 eggeplomme.
- Juice fra en halv sitron.
Sett smøret ut på kjøkkenbenken litt før bruk slik at det er litt mykt å jobbe med.
Så ta alt i en boll og kjør det sammen med en mikser.
Når alt var blandet samlet jeg det sammen til en pølse.
Så rullet jeg det tett inn i plastfilm før jeg la det i kjøleskapet. På denne måten har jeg smør til sjøkrepsen når jeg trenger den i kveld og i tillegg kan det ligge noen dager der til neste gang jeg skal bruke det.