Garn alternativ til Ganni gensere

Reklame |

Er du som meg har du ikke kunne unngått at den nye trenden innen strikking er Ganni og det har kommet flere oppskrifter med inspirasjon på disse genserne. Du har fingenseren,  høstgenseren, bølgegenseren, lavendelgenseren, hybridgenseren, 2 bølger osv osv….

Problemet med at disse genserne har tatt av er jo at garn produsentene faktisk ikke klarer å produsere nok garn til alle som vil strikke. Selv har jeg nå prøvd ut to alternativer og tenkte også å dele med dere her hva genserne kan strikkes i. Opprinnelig brukes det drops air fra Garnstudio, men dette garnet er litt vanskelig å få tak i. Noen farger er å få tak i nå mens andre ikke er å få tak i før nesten juletider.

Men iallefall som utgangspunkt på Anett Opheim sin oppskrifter; Bølgegenser, Kristianes fingenser, Kristianes høstgenser og lavendelgenseren kan disse strikkes i følgende alternativer. 

 1. To tråder Air fra Drops garn.
 2. En tråd Air og en tråd Brushed Alpaca Silk fra Drops garn.
 3. To tråder Børstet Alpakka fra Sandnes garn.
 4. En tråd Børstet Alpakka og en tråd Silk Mohair fra Sandnes garn.
 5. To tråder Påfugel fra Dale garn.
 6. En tråd Påfugel fra Dale garn og en tråd Silk Mohair fra Sandnes Garn.
 7. En tråd Påfugel fra Dale garn og en tråd Brushed Alpaca Silk fra Drops garn.
 8. Tre tråder Silk Mohair fra Sandnes garn.
 9. Tre tråder Brushed Alpaca Silk fra Drops garn.
 10. To tråder Myk fra Sandnes garn.
 11. En tråd Myk og en tråd Silk Mohair fra Sandnes garn.
 12. En tråd Pus fra Du Store Alpakka.

Med disse variantene av garn vil kostnadene på selve garnet komme på mellom 400 og 700 avhengig av type garn, størrelse og eventuelt ekstra lengde. Så strikker du selv eller om du får noen til å strikke den for deg mot litt betaling vil du uansett komme billigere ut en hva Ganni selv tar for genser 4 400 kroner!

Air fra Drops, pris per nøste 49 kroner;

Børstet Alpakka fra Sandnes, pris per nøste 79 kroner;

Påfugel fra Dale garn, pris per nøste 69 kroner;

Silk Mohair fra Sandnes garn, pris per nøste 125 kroner;

Brushed Alpaca Silk fra Drops, pris per nøste 29 kroner;

Myk fra Sandnes garn, pris per nøste 89 kroner;

Pus fra Du Store Alpakka, pris per nøste 89 kroner;

Med dobbel tråd variant blir den ekstra god og varm, en tråd av to forskjellige tråder blir den litt lettere og med tre tråder blir den veldig lett å ha på. 

Så her er det egentlig bare å finne den eller de fargene en synes passer sammen og sette igang. Selv skal jeg snart i garn med den min 3 variant nemlig høstgenseren.

 

#Ganni #Bølgegenser #fingenser #høstgenser #strikking #knitting #garn #drops #air #Garnstudio #Sandnes #Alpaca #alpakka #mohair #Dale #Påfugel #myk #pus #dustorealpakka

10 kommentarer
  1. Hei:-) Skal snart gå i gang med denne, og er litt nybegynner på strikking.. Har du noen tips til hvilken garn man kan bruke for å få den ekstra pusete? Ønsker å få den så “pusete” og lik orginalen som mulig.

  2. Hei Camilla, pusete synes jeg den blir med en tråd børste alpakka og silk mohair eller dobbel børsta alpakka. Men du ser den kanskje for deg ennå mere pusete? Har ikkje prøvd påfugl garn men det er det mest pusete garnet e kommet på, så kanskje dobbel tråd med det gir deg den effekten du søker. ?

  3. Takk for det kjappe svaret! Nå har jeg kjøpt inn til Påfugl garn (dobbeltråd). Ser imidlertid på oppskriften til Anett Opheim (Fingenseren) at løpemeteren(?) og strikkefastheten til det anbefalte garnet fra DROPS er annerledes enn Påfugl-garnet. Kan jeg følge oppskriften som normalt eller må jeg regne om på noe?

  4. Hei igjen. Som sagt ikke prøvd påfugl på selve ganni genser selv. Forslaget var det mest pusete garnet jeg kom på og siden jeg har sett andre gensere i dobbel av det var derfor tanken slo meg. Strikkefasthet kommer jo også Ann på om du strikker løst eller stramt. Du kan jo eventuelt strikke en prøvelapp visst du er usikker. Men jeg vil tru det skal gå greit ved å følge oppskrift med dobbel tråd. De er også ganske små og korte i størrelsen så blir den eventuelt litt større skal ikke det heller være noe stort problem tror jeg. Vet jo ikkje hvilken størrelse du skal strikke. Men et du redd den blir liten så strikk den største størrelsen. Eventuelt gå opp eller ned pinnestørrelser utgjør også noe. Som sagt lettest å strikke en prøvelapp og se hvor du havner, men jeg tror som sagt det skal gå greit. ?

  5. Hei. Hvor mange nøster garn må jeg ha hvis jeg strikker i 3 tråder brushedbalpakka slik? Hvordan regner jeg ut garnmengden

  6. Hei Elise det kommer selvfølgelig ann på størrelsen du strikker, om du strikker ekstra lengde og strikkefasthet. Men mellom 10 te 14 så skal du ha mulighet for å strikke de. Du kan ta en titt på mine som er strikket i det, ha noen innlegg om ferdig genser i det garnet. ?

  7. Denne oversikten din på garnalternativer er super. Denne skulle ulike strikkebutikker ha sett. Tusen takk, du hjalp meg veldig i allefall.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg