Ostemuffins

Når en har melk som går ut på dato i kjøleskapet må den brukes til noe.

Valget falt på muffins med skinke og ost. Muffinsene er fine å server til frokost, lunsj, matpakker eller som noe ekstra til middag ved siden av en suppe. Valgene er mange og valget av forskjellige krydder gjør at du kan variere smakene akkurat slik du liker de.

Snoopy syntes lukten var perfekt, hadde så lyst å smake.

Jeg har muligens bortskjemte hunder, men de lever da bare en gang di også! Og en delt muffins til frokost er da ikke det værste de kan få.

Lexie og Snoopy synes denne frokosten var helt innenfor.

Oppskriften er enkel og grei å følge.

Hundene har fått sin muffins til frokost og resten skal nå deles mellom tante og oss pluss noen skal fryses ned.

Oppskriften jeg har skrevet ned går til 20 store muffins, men den er lett å doble eller halvere om du skulle ønske det. Har du ikke muffinsbrett sånn som meg anbefaler jeg deg å bruke to beger oppi hverandre slik at muffinsen holder en fin form under stekingen.

Før du begynner så er det greit å slå på ovnen, den skal stå på 200 grader.

Ingredienser;

  • 10 dl. hvetemel.
  • 4 ts. bakepulver.
  • 1 ts. salt.
  • 3 ts. paprikapulver.
  • 1ts. chillipulver (kan sløyfes om det ønskes).
  • 200 gram revet ost, bruk den hvitosten du selv liker.
  • 200 gram skinke, selv brukte jeg krydderet pepperskinke.
  • 4 egg.
  • 5 dl. kefir eller annen melk du liker.

Fremgangsmåte;

Bland sammen alt det tørre.

Mel og krydder gjort klart.

Så alt det våte.

Alt av de våte ingrediensene er klare til å ha oppi.

Mål opp osten og skjær skinken i passe biter.

Sist men ikke minst osten og skinken er klar til å brukes.

Bland så alt det tørre med det våte og rør godt. Jeg rørte for hand og det går helt greit, men har du kjøkkenmaskin og synes det er enklere bruker du det.

Ha så oppi skinken og osten og rør dette også godt inn slik at det blir ost og skinke igjennom hele røra.

Fordel så røren oppi 20 muffinsformer sirka halvfulle.

Røren fordelt i 20 former.

Stø så ost oppå hver av de, selv brukte jeg bare ost men du kan også tilsette valmuefrø og enda mere krydder om du skulle ønske det.

Osten er strødd på.

Stek de midt i ovnen.

Så steks de og lukten i heimen sprer seg, det er bare å glede seg.

Her må en nesten bare følge litt med selv for det kan variere fra ovn til ovn, men mine to ca. 20 minutter å få ferdigstekt.

Lukten er upåklagelig nå de er ferdigstekte.

Så er det bare å ta de ut og sette de på rist. Kan være greit at di får avkjølt seg noe, men de kan fort få bein å gå på så det kan godt hende de forsvinner mens de er varme også.

Bare å vente til de er litt avkjølte før de kan nytes.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg