Nystekte muffins til frokost, lunsj eller middag?

Som sagt måtte melken som var gått ut på dato brukes til noe og da falt valget vårt på muffins med skinke og ost. Muffinsene er fine å server til frokost, til lunsj, som noe ekstra i matpakken til de fortsatt bruker det, ute i naturen når en går tur eller som ekstra til middag ved siden av en suppe. Valgene er mange og krydder du annerledes får du andre smaker pluss du kan jo bytte ut deler av fyllet med noe annet om det frister mer. Så med andre ord er valgene uendelige og helt enkelt kan de også bare spises på om en ønsker seg noe godt sånn innimellom. 🙂

Snoopy ventet tålmodig på å få smake og muffinsene falt i smak hos begge to. Ja, jeg vet jeg har bortskjemte hunder men de lever da bare en gang di også og muffins med skinke og ost var helt innafor til frokost i følge de to.

Oppskriften er enkel og grei å følge og de smaker fortreffelig til både frokost, lunsj og som tilbehør til en suppe til middag. Så her er det bare å glede seg, men pass på å få minst en for disse får bein å gå på. 😉

Selv lagde jeg 20 muffins, så nå som hundene har fått sin frokost er det bare å fordele de opp slik at gamle tante ute på Møst får sin del og så sitter vi igjen med en del som vi alle fire kan kose seg med.

Oppskriften jeg har skrevet ned går til 20 store muffins, men den er lett å doble eller halvere om du skulle ønske det. Har du ikke muffinsbrett sånn som meg anbefaler jeg deg å bruke to beger oppi hverandre slik at muffinsen holder en fin form under stekingen.

Før du begynner så er det greit å slå på ovnen, den skal stå på 200 grader.

Ingredienser;

 • 10 dl. hvetemel.
 • 4 ts. bakepulver.
 • 1 ts. salt.
 • 3 ts. paprikapulver.
 • 1ts. chillipulver (kan sløyfes om det ønskes).
 • 200 gram revet ost, bruk den hvitosten du selv liker.
 • 200 gram skinke, selv brukte jeg krydderet pepperskinke.
 • 4 egg.
 • 5 dl. kefir eller annen melk du liker.

Fremgangsmåte;

Bland sammen alt det tørre.

Så alt det våte.

Mål opp osten og skjær skinken i passe biter.

Bland så alt det tørre med det våte og rør godt. Jeg rørte for hand og det går helt greit, men har du kjøkkenmaskin og synes det er enklere bruker du det.

Ha så oppi skinken og osten og rør dette også godt inn slik at det blir ost og skinke igjennom hele røra.

Fordel så røren oppi 20 muffinsformer sirka halvfulle.

Stø så ost oppå hver av de, selv brukte jeg bare ost men du kan også tilsette valmuefrø og enda mere krydder om du skulle ønske det.

Stek de midt i ovnen.

Her må en nesten bare følge litt med selv for det kan variere fra ovn til ovn, men mine to ca. 20 minutter å få ferdigstekt.

Så er det bare å ta de ut og sette de på rist. Kan være greit at di får avkjølt seg noe, men de kan fort få bein å gå på så det kan godt hende de forsvinner mens de er varme også.

Nå som mine er avkjølt så skal jeg som sagt pakke de ned og ta med meg noen til tanten som sitter spent å venter. Krysser fingre for at det er litt opphold i været når vi drar dit også slik at Lexie og Snoopy kan springe og ha det gøy på slettene.

Ha en fortsatt fin søndag videre alle.

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg