Janneckegenser

Da har også jeg fått testet pus for første gang og garnet falt i smak. Jeg har ikke fått testet det før da de ikke har hatt det i min lokale butikk og personlig liker jeg best å handle der for å støtte min nøre butikk. Er jo ikke noe i veien for å bestille på nett, men det er noe med å få se på farger og kjenne på garnet og denne opplevelsen får en ikke ved å kjøpe på nett. Pluss når en søker på nett og ser på farger synes jeg veldig ofte at fargen lyger noe på bildet en ser på kontra ekte farge en ser i selve butikken. Men dette er selvfølgelig opp til hver enkelt og om en bestiller fra nett er dette fult og helt opp til hver enkelt.

Men for å komme tilbake til garnet pus og selve jannecke genseren, den er opprinnelig strikket i en tråd pus og en tråd tynn alpakka. Damen som ønsket jeg skulle strikke denne til henne hadde bestilt Pus garnet på nett og så kom hun innom på butikken og kjøpte mini alpakka fra Sandnes da dette stemmer med oppskriften.

Pus er ett garn fra Du Store Alpakka og har en beskrivelse som dette:

 • Pus er et loddent, supermykt, lett og lekkert alpakkagarn med en kabelspunnet kjerne. Overflaten er fint børstet og garnet passer perfekt til lette plagg som skjerf, løse halser, tilbehør og ikke minst oversize gensere. Pus er svært drøyt i bruk og kommer i klare rene farger i tillegg til vakre natur- og pastellfarger. Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka, støtter du Mirasolskolen i Peru.
 • Garnet består av 70 % baby alpakka, 17 % akryl og 13 % polyamid. Ett nøste veier 50 gram = ca 100 meter og det har en strikkefasthet som tilsier 12 masker glattstrikk på pinne nummer 9.
 • Så med andre ord vil du i kombinasjon med mini alpakka få en lekker og myk genser som vil varme på kalde dager i vinter og mange vintere i vente.
 • Fra før har jeg strikket en genser men der gjorde jeg noen modifikasjoner og i tillegg testet jeg ut ett annet garn en oppskriften, mens her har jeg fulgt oppskriften til punk og prikke og brukt det garnet som sies i oppskriften og resultatet ble bare helt perfekt og genseren er en jeg vil strikke meg en til selv i. Selv om jeg først skal strikke en til i hvit til ei venninne.
 • Men til denne damene ente vi opp med en genser i hen herlig grønnfarge og jeg brukte følgende fargekoder;
 • Pus – 4014 grønn og det går med 8 nøster i minste størrelse.
 • Mini Alpakka – 9554 olivengrønn og det går med ca. 5 nøster.

Jeg strikket den minste størrelsene som tilsier small/medium og har ca. en omkrets på 106 cm, 62 cm. i lengde og ermene måler 53 cm.

Som dere ser fikk jeg også litt selskap til å passe på strikkingen mins mens jeg tok pauser og holdt på. Flink var han også for selv om poten eller hodet låg oppå nøstene til tider var han aldri i tullehumør og skulle ødelegge nøstene.

Uten å røpe selve oppskriften tenkte jeg å vise litt nærmere nærbilde av selve fletten og hvorfor du skal øke og felle mest ved selve hovedfletten. Så som du ser har genseren en stor hovedflette og to mindre falske fletter på hver side av hovedfletten på fremstykke.

I oppskriften står det også noe om hvordan du skal øke maskene som du trenger etter vrangborden og felling etter halsen og her ser dere at ved å gjøre dette i hovedsak på hovedfletten vil ikke genseren bli noe rar hverken nede eller oppe.

Slik ser det derfor opp nederst og øverst i selve fletten.

Ønsker du selv og strikke denne genseren er oppskriften og få tak i via garnpakker på nett eller i boken Bystrikk.

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg