Fletteloff

Få ting lukter vel vel bedre i heimen en nystekt gjærbakst og denne loff fører til innen unntak på dette. En fersk loff passer jo utmerket til så mangt – både supper, lasagner, sjøkreps, salat osv…. eller bare for seg selv med hvitost på er den jo også uimotståelig. Har loffen ligget litt lenge er det bare å sappe den i brødristeren og den blir som ny. Ett lurt tips også kan være å dele den opp før du fryser den, slik at når du tar opp ny er den ikke så stor at den ikke blir spist opp.

Fletteloff med hvitost.

Min go to loff oppskrift som gir meg to loffer går som følgende.

Ingredienser;

  • 50 gram gjær.
  • 4 dl lunkent vann.
  • 2 stk egg.
  • 1 ts salt.
  • 2 ss olje.
  • 2 ss sukker.
  • ca. 12 dl hvetemel.

Fremgangsmåte;

  1. Rør ut gjæren i fingervarmt vann (37 °C), bedre at den er litt kaldere enn varmere – eneste forskjell er at du trenger lengre tid til heving.
  2. Tilsett egg, salt, olje og sukker.
  3. Rør inn hvetemel til passe fast deig og elt deigen glatt og jevn. Ikke bruk for mye hvertemel da deigen skal være lett og enkelt å jobbe med.
  4. Legg deigen i en bolle og dekk bakebollen med plastfilm og et klede før du lar deigen heve til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i to og sett la den ene delen hvile mens du jobber med den andre.
  6. Del deigen på nytt i tre deler og trill dem til pølser.
  7. Flett pølsene sammen til fletteloff.
  8. Legg loffen på stekebrett eller i en brødform og la den heve under plastfilm og ett klede til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
  9. Gjør likens med deig nummer 2.
Fletteloff

Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø over og sett loffene på midterste rille i stekeovnen ved 220 °C og stek i 15-20 minutter.

Avkjøl på rist.

Fletteloff

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg