Ett svar til mange spørsmål om det samme

Tenkte i dag og heller skrive ett innlegg her nå om sukkerspinn istedenfor å svare en og en på grunn av mange som spør etter oppskrift.

Mari Johansen har designet oppskriften til sukkerspinnskjaørtet / Cotten Candy skirt og dere finner mer informasjon om det her på Ravelry under Sukkerspinnskjørt.

Bilde lånt fra Ravelry og Mari Johansen

Jeg ser nå at denne oppskriften ikke lengre er å kjøpe og det er her mange spør hvordan jeg kan hjelpe dem med oppskrift. Oppskriften er som skrevet en copyright oppskrift designet av Mari Johansen og derfor kan jeg ikke dele oppskriften. Men jeg har noen tips til hvordan dere kan få tak i den.

Nummer 1 er at du spør noen du skjenner som har oppskriften om du kan få være så snill å låne den av henne.

Nummer 2 er at du kontakter designeren selv på instagram ved å sende henne en PM der og spør pent om dere kan få kjøpe den direkte fra henne. Du finner henne på Instagram @marieljo

Nummer 3 er at dere kjøper oppskriften hennes på Lille sukkerspinn som også er designet av henne.

Bilde lånt fra Ravelry og Mari Johansen

Oppskriften kan dere kjøpe HER på Ravelry.

Denne oppskriften lar seg med lette trekk omgjøres til ett skjørt om dere ikke får tak i designeren eller låne oppskriften med noen.

Sånn da håper jeg alle har informasjonen her og at jeg har fått svart på alle sine spørsmål om sukkerspinn.

Ha en flott dag eller. 🙂

Møte kule lille Rose

Nok en gang har jeg vært nedi favorittboken min fra Hekle en venn og denne gangen havnet valget på Herr Melvin. Melivn er en liten fyr med snille øyne øyne og lang hals og som har sitt støre ønske om å få bli venne med både store og små der ute.

Når det kom til fargene tok jeg bare utgangspunkt i de fargene jeg hadde liggende heim her og derfor enten han først opp med grå sko og lilla bukse.

Jeg heklet også fast beina underveis da jeg synes det gir best hold når den er ferdig til slutt. Vel når jeg tenker meg om hekler jeg fast alle de deler jeg kan rett og slett fordi jeg synes jeg får plassert deler best på den måten og alle deler hvor det er montert blir like elastisk. Så her ser dere at jeg heklet beina fast til den lilla underkroppen.

Hodet ble til med grå snute, rosa ansikt og ører med lilla horn. Her har jeg også heklet fast både ørene og horne underveis.

Hendene ble rosa og ermene og kroppen ble grå.

Snoopy syntes den ble rett så søt og bare måtte passe på han mens han såg på meg hekle videre.

Øynene sydde jeg på til slutt og som dere ser ble den litt mer feminin på grunn av fargene enn hva boken tilsa, så selv om innlegget begynte med Melvin ble denne karen til en jente til slutt. Var nemlig ei lita frøken som syntes har denne bamsen skulle hete Rose, så da ble det det.

Så kontra tidligere her oppe er dette altså nå en liten frøken med snille øyne og lang hals som venter spent på hvem som vil bli venner med henne.

Mens hun venter sitter hun og soler seg i glansen oppe høyt på muren.

En ganske så avslappet førken som fundere på livet videre.

Krysser ermer og bein over at hun skal få komme til riktig hjem.

 

 

 

 

 

Klikker snart i vinkel!!!

Ok, skal innrømme at den overskriften kanskje er litt overdrevet. Men den er heller ikke langt fra sannheten. Siden jeg sto opp i dag og til når jeg skriver dette kan jeg telle 8 nyseanfall, jeg blir sprø. For hallo, ja jeg vet jeg er allergisk – men det regner da ute så det er da ikke så mye pollen å oppdrive.

Bildet er lånt av Allergiguiden.

Skiftet på sengen har jeg gjort og det er ikke akkurat mange støvkaniner å finne her jeg sitter heller så jeg skjønner ikke hvorfor nysingen ikke vil gi seg. Og bare så det er sagt om noen skulle si det – Kanskje du reagerer på hundene? Vet du for det første er begge allergivennlige og om jeg så hadde reagert på de må jeg heller leve med nysing og så få jeg ta mere allergimedisin. For hundene blir uansett!!!

Søkte forresten opp hvorfor en nyser og dette er hva hva jeg fant;

Nysing virker litt som et forsvar mot ting vi ikke vil ha opp i nesa, som pollen og annet smågrums fra lufta. Da kommer den voldsomme nysekraften nedenifra i kroppen som vi spruter ut av nesa med et “atsjo!” for da skyter vi ut grumset i samme slengen.

Ifølge forskning nyser også noen når de ser på solen, men det finnes visst nok ingen god forklaring på hvorfor det skjer.

Nystekte muffins til frokost, lunsj eller middag?

Som sagt måtte melken som var gått ut på dato brukes til noe og da falt valget vårt på muffins med skinke og ost. Muffinsene er fine å server til frokost, til lunsj, som noe ekstra i matpakken til de fortsatt bruker det, ute i naturen når en går tur eller som ekstra til middag ved siden av en suppe. Valgene er mange og krydder du annerledes får du andre smaker pluss du kan jo bytte ut deler av fyllet med noe annet om det frister mer. Så med andre ord er valgene uendelige og helt enkelt kan de også bare spises på om en ønsker seg noe godt sånn innimellom. 🙂

Snoopy ventet tålmodig på å få smake og muffinsene falt i smak hos begge to. Ja, jeg vet jeg har bortskjemte hunder men de lever da bare en gang di også og muffins med skinke og ost var helt innafor til frokost i følge de to.

Oppskriften er enkel og grei å følge og de smaker fortreffelig til både frokost, lunsj og som tilbehør til en suppe til middag. Så her er det bare å glede seg, men pass på å få minst en for disse får bein å gå på. 😉

Selv lagde jeg 20 muffins, så nå som hundene har fått sin frokost er det bare å fordele de opp slik at gamle tante ute på Møst får sin del og så sitter vi igjen med en del som vi alle fire kan kose seg med.

Oppskriften jeg har skrevet ned går til 20 store muffins, men den er lett å doble eller halvere om du skulle ønske det. Har du ikke muffinsbrett sånn som meg anbefaler jeg deg å bruke to beger oppi hverandre slik at muffinsen holder en fin form under stekingen.

Før du begynner så er det greit å slå på ovnen, den skal stå på 200 grader.

Ingredienser;

  • 10 dl. hvetemel.
  • 4 ts. bakepulver.
  • 1 ts. salt.
  • 3 ts. paprikapulver.
  • 1ts. chillipulver (kan sløyfes om det ønskes).
  • 200 gram revet ost, bruk den hvitosten du selv liker.
  • 200 gram skinke, selv brukte jeg krydderet pepperskinke.
  • 4 egg.
  • 5 dl. kefir eller annen melk du liker.

Fremgangsmåte;

Bland sammen alt det tørre.

Så alt det våte.

Mål opp osten og skjær skinken i passe biter.

Bland så alt det tørre med det våte og rør godt. Jeg rørte for hand og det går helt greit, men har du kjøkkenmaskin og synes det er enklere bruker du det.

Ha så oppi skinken og osten og rør dette også godt inn slik at det blir ost og skinke igjennom hele røra.

Fordel så røren oppi 20 muffinsformer sirka halvfulle.

Stø så ost oppå hver av de, selv brukte jeg bare ost men du kan også tilsette valmuefrø og enda mere krydder om du skulle ønske det.

Stek de midt i ovnen.

Her må en nesten bare følge litt med selv for det kan variere fra ovn til ovn, men mine to ca. 20 minutter å få ferdigstekt.

Så er det bare å ta de ut og sette de på rist. Kan være greit at di får avkjølt seg noe, men de kan fort få bein å gå på så det kan godt hende de forsvinner mens de er varme også.

Nå som mine er avkjølt så skal jeg som sagt pakke de ned og ta med meg noen til tanten som sitter spent å venter. Krysser fingre for at det er litt opphold i været når vi drar dit også slik at Lexie og Snoopy kan springe og ha det gøy på slettene.

Ha en fortsatt fin søndag videre alle.

 

Det lukter godt i heimen!

Hva gjør man når man finner straks utgått melk i kjøleskapet? Vel, jeg tenker da tilbake til bestemor og hvordan hun bestandig fant noe hun kunne bruke i kjøleskapet, var ikke så nøye med dato så lenge det luktet godt og såg fint ut. Jeg husker hun var en ekspert på når det kom til det å lage vafler.

Fantes det noe bedre å komme til bestemor og bestefar, lukte nystekte vafler og i tillegg hadde hun nyrørt jordbærsyltetøy. Det var tider det……

Men det ble ikke det melken jeg fant igår ble brukt til. Dagen i går gikk nemlig til med å hjelpe en gammel tante med å rydde på kjøkkenet, jeg synes det er litt greit og kan bli litt petimeter over hvor ting skal stå. Og vi koste oss faktisk der jeg spurte henne spørsmål om gamle kopper og fat som jeg fant pluss at vi lo litt over enkelte ting som dukket opp fra intet. Var rent så koselig der jeg holdt på og time gikk, så det ente med at jeg tok med melken hjem og så lovet jeg å komme med noe godt til henne dagen etterpå.

Så derfor står vi (jeg med hundene rundt meg) å baker og det lukter så godt i heimen i følge Snoopy!

Jeg har ikke fått finskrevet oppskriften ennå, men den kommer litt senere i dag. 🙂

Hva er det vi skal finne på nå da og er det til oss tenkte nok disse to når jeg satte igang.

Snoopy holdt også ett nært oppsyn og luktet ekstra etter hver gang ovnsdøren ble åpnet.

Jeg bare måtte erte han litt også når muffinsen var ferdig, han var så flink å bare luktet uten å spise. Så jeg må nok dele en til de etterhvert her nå når vi selv skal nyte de til frokost og i tillegg pakke ned noen som vi skal ta med til tanten.

 

Apekatt og soling

Kanskje ikke de to orden en først tenker på samtidig, men det er iallefall der livet mitt gikk idag. Kjæresten skulle klippe plen på heimgår så jeg satt meg likså greit i “Ida’s hjørne”. Det er den perfekte plassen som jeg låner av kjæresten sin søster og mannen når jeg det er sol og sommer. Og idag tok jeg også med meg heklingen og selvfølgelig måtte hundene også få lov til å være med.

Snoopy var også vakt for posen med garn og fyllvatt.

En stor favoritt her heime oss meg i disse dager

Reklame | Ark

Vet ikke om hvordan det er for dere, me for meg får jeg enkelte gager bare noen favoritter som jeg synes det er gøy å holde på med. Før har jeg laget en del oppskrifter selv også, men i det siste har nesten alt jeg har heklet kommet fra denne boka Hekle En Venn av Anette B. Andreassen. Hun har laget hele 35 figurer fra stor bamser til små rangler.

Boken er også så fint illustrert med fine bilder og god tekst.

Du har for eksempel han søte Onkel Modulf.

Og så har du denne søte tassen som minner meg litt om hunden min Snoopy.

Du har også flere små søte oppskrifter på uroer om det skulle friste til å henge over vuggen til den minste i familien eller på barnevognen.

Helt bak i boka har ho også masse gode forklaringer på hvordan du skal hekle og sy samme figurenen til det ferdige produktet.

Når en får ett søtt ønske

Da jeg la ut bilde om han onkel Modulf var det flere som syntes han var søt. Så Modulf er nå allerede ute på reisen til sitt nye hjem.

Sistemann som syntes den var søt var tantebarnet mitt og etter å ha sett på flere bilder falt valget lett på at hun ønsket seg en apekatt.

Men før jeg kunne sette igang måtte fargevalg tas og fargene ente opp slik som under. Rød bukse, blå med rosa striper på genseren og brunt i kroppen. Så nå er det bare å sette igang.

Lexie badet for første gang i sitt liv

Som tiden flyr, tenk at Lexie blir tre år i år! Heldigvis har vi mange år sammen igjen, men tankte på den dagen som jeg må si forvel til henne gjør meg bare dårlig bare ved tanken. Derfor er det så deilig å kunne nyte slike lange late dager sammen med henne som i går.

Jeg skal ikke si hun hoppet uti selv, fikk litt hjelp av meg. Men hun fikk avkjølt seg litt og jeg fant ut at hun er svømmedyktig, så det trenger jeg iallfall ikke bekymre meg for.

Svømmer som bare det.

Med snuten godt ut av vannet.

Kanten nærmer seg.

Endelig snart på trygg grunn.

Bare litt til så er hele kroppen på trygg grunn og en kan legge på sprang.

Snart på tide å tenke julegaver igjen!

Tenk det alle sammen det er under ett halvt år igjen til jul, så om du skal lage julegaver i år er det kanskje på tide å tenke på at tiden er inne til å starte. Har du småunger selv eller kjenner noe som har som du skal eller bør i julegave til? Hva da med denne søte elefanten med navnet Onkel Modulf?

Modulf utforsket høydeskrekken under fotoseansen.

Jeg har gitt navnet utifra boken Hekle en Venn, hvor jeg har funnet oppskrift.

Men har barnet en favorittonkel med annet navn, en annen kjær familievenn eller rett og slett en bestefar som kan gå under verdens beste bruker du det navnet.

For meg hadde elefanten fått navnet Morgen Kane etter min aller kjæreste bestefar, han var og er i mitt hodet den beste, snilleste og med fantastiske mannen som jeg noen gang har møtt og jeg tror aldri noen kommer til å komme i nærheten av han en gang.

Så med andre ord har du her mange valg, alt etter hvem du hekler denne til.

Elefant har også en søt liten stjert, egentlig er den laget på en annen måte i boken. Men jeg laget min egne lille vri og heklet den.