{Mammas} Bladrillejakke

Reklame | Raverly

Ett lite fellesprosjekt mellom Bodil og meg, en lett og behagelig kosejakke. Bodil hadde gjort ferdig bolen og en arm på denne før ho gikk litt lei, så ho spurte så pent om jeg kunne strikke den ferdig til henne. Flaksen var jo faktisk også at vi har samme strikkefasthet,  så det ble ikke synlig på jakka at to har strikket på den. 

Jakken er strikket i enkel tråd Drops Air på pinne 5 og 6 så den går igrunn ganske greit å strikke kjapt. Den finnes i størrelse fra xs til xl og våres felles jakke er strikket i størrelse medium. Siden Bodil hadde begynt på denne er det selvfølgelig hun som har bestemt fargen og derfor ble denne laget i en nydelig lys grågrønn med fargenr. 18 og i denne størrelsen går det med 8 nøster med garn. Jeg har også heklet kant rundt hele jakka for å få fine og like kanter over hele, pluss dette gjør også at fremstykkene kanskje ikke får til å sige så mye visst en har mye i lommene. 😀

Jakken er designet av Marianne J. Bjerkan og oppskriften finner dere på raverly her. I følge designer selv er dette en behagelig og nydelig myk rillejakke med knappedetalj på ermene (visst en ønsker) og bladmønster på hver side av stolpene. Jakken strikkes nedenfra og opp og ermene settes inn ved hjelp av raglanfellinger.

#mammasbladrillejakke #jakke #drops #air #minmote #Drømmestrikk 

KBK barnelue

Reklame | Idas hobbykrok og Drømmestrikk

Da kan jeg endelig med glede melde om at oppskriften på barnelua endelig er ferdig skrevet. Flere har ønsket enå og jeg har nå laget lua til barn i tre størrelser; 3 til 6 måneder, 6 til 12 måneder og 1 til 2 år. Oppskriften kommer i tide til at Kristiansund Ballklubb har bortekamp mot Ålesund denne helga. I tillegg begynner det jo å bli kaldt ute så det kan være godt for de minste å ha en lue på hodet visst de er så heldige å få være med på kamp. Disse passer jo også perfekt som en bursdagsgave eller om ikke alt for lenge julegave til den minste i familien med ihuga fotballsupportere. 😀

Oppskriften får dere kjøpt kun hos Drømmestrikk på Futura eller ved å kontakte meg. Alle inntekt av salg av oppskrift går direkte til Kristiansund Ballklubb på lik linje som voksen lua og pannebåndet. Håper dere liker den. 😀

#minmote #barn #klær #baby #strikk #strikking #idashobbykrok #Kristiansund #kbk #KristiansundBallklubb #Ballklubb #fotball #Darbylørdag #darby

Strikkekafé for Oransje Skerf-aksjon i Kristiansund by

Som en del av Oransje Skjerf-aksjonen til Kirkens Bymisjon har Colombine og Kristiansund  Frivillighetssentral arrangert 4 strikkekvelder i oktober. Kveldene ment å være hyggelige sosiale sammenkomster i høstmørket, der alle kan møtes uavhengig av strikkeerfaring. 

På selve strikkekveldene er tanken at du strikker ett oransje skjerfet som skal henges opp i byen natt til 1 november. Disse er ment slik at alle som vil vise avdelingsleder ønsker seg ett varmere og mer inkluderende samfunn kan plukke ned et. 

Garnet som brukes i aksjon4selges i flere garnbutikker i Kristiansund og kan bestilles på nett på blant annet www.knittingroom.no (for hver nøste som selges går 5 kroner direkte til Kirkens Bymisjon. 

De siste to kveldene som styringen i oktober er 24og 31 oktober, plassen som møtes på er Kristiansund Frivillighetssentral og de holder åpent mellom klokka 19 og 21.

De står med servering av litt kaffe, te og snacks. Å som de skriver på siden sin på Facebook ønsker de Velkommen til en hyggelig strikkekveld eller to. ☺

Ser dere på flere innlegg her på bloggen ser dere at jeg så langt har lagt ut 3 oppskrifter på skjerf og her kommer det siste. Dette er ikke min opprinnelige oppskrift men den er tatt fra skjerfet Lothepus representerer. 

Skjerfet er strikket i helpatent på rettstrikk frem og tilbake. Jeg hr brukt pinne 8 og la opp 18 masker, men du kan legge opp mindre eller flere alt etter hvor bredt du ønsker det. Skjerfet i ferdig størrelse skal måle 20 cm. i bredden og 150 cm. langt.

Første maske løftes løst av og siste maske strikkes bestandig vrangt. Eller så er det bare å følge oppskriften som ligger her fra Dale som gratisoppskrift.

#strikking #idashobbykrok #kirkensbymisjon #lothepus #oransje 

En knallrød bølgegenser

Da var tiden kommet for at jeg også skulle strikke en av høsten store favoritter, bølge genseren. Jeg skal faktisk være helt ærlig å si at jeg ikke viste om jeg kom til å strikke den, begrunnelsen for det var rett og slett alt jeg hadde sett inne på Strikkesia på Facebook om den. Daglig er det en og opp til flere som skriver frustrerende innlegg eller spørsmål om selve oppskriften og kommenterer at oppskriften ikke er den beste. Slik jeg tolker innleggene er det fellingen fra armhull og opp til halsen flest har stått fast på. 

Men etter en lengre samtale med Bodil, ble det til at jeg skulle strikke en allikevel. Om det var Bodil sitt ønske om en utstillingsmodell eller min nysgjerrighet på genseren som overtalte meg mest er vanskelig å si, kan nok mest sannsynlig si det var en blanding. Saken er nemlig slik at når noe jeg ser mange sliter litt/mye med en oppskrift får jeg lyst selv til å strikke en, kun for å se hvor vanskelig det kan være å få den til. Gleden av å få til noe til slutt og mestringsfølelsen er jo kjekk å ha når noe har vært utfordrende. 😀

Oppskriften er det Anett Opheim som har skrevet og oppskriften hennes finner dere her visst dere ønsker å prøve på en. Genseren er opprinnelig strikket i dobbel tråd med Air fra Drops, dessverre har ikke dette garnet vært og oppdrive på en stund så derfor ble det til at jeg har strikket min i Brushed Alpaca Silk fra Drops. På dette garnet brukte jeg tre tråder for å få rett strikkefasthet. 

Genseren strikkes på pinner 8, 9 , 10 alt etter hvilken størrelse du går for og den kan strikkes i alle regnbuens farger, men jeg har strikket min første i Rød 07. (Skriver min første da jeg har lovet å strikke den til flere. 😉 )

Jeg har strikket størrelsen M/L og jeg strikket på en ekstra bølge både på bolen før armhull og på armene før fellingen. Det gikk med ca. 350 gram garn.

Vel så for å fortelle litt om strikkingen undeeveis;

Spørsmålet var jo; er den umulig å strikke eller lar oppskriften seg løses? Anett Opheim har selv sagt at du kan kontakte henne visst du står fast, men jeg er litt slik laget at dette skal jeg løse selv. (Tenker vel egentlig at når jeg kjøper en oppskrift skal det ikke være behov for å kontakte designer for hver felling jeg skulle stå fast på!) 

Så jeg satt igang med friskt mot! Starten på bolen gikk greit, ingen problemer som dukket opp under inndeling på første omgang til hva frem og bakstykke er eller selve starten på bølgene. Etter avtale strikket jeg også som sagt på en ekstra bølge før jeg delte inn av ved armene.

Men nå kom jeg da altså til den delen hvor de fleste har stått fast, i oppskriften står hennes antall masker som skal felles og hvor mange hull hver bølge ca. skal ha! Da dukker mitt OCD/pettimeter opp, jeg skal ha ting likt på hver side og for meg er det derfor nøye med antall masker og hull. For å løse dette på fremstykke ble det derfor til at jeg noterte pinne for pinne (har tatt vare på dette til neste genser). Holder en hodet kaldt og leser nøye pluss litt egen fantasi går fellingen opp til slutt. 

Vel nå var jeg igrunn ferdig med den delen av oppskriften som skulle gi noen utfordringer og jeg så herfra for meg at resten skulle gå lett som en plett! Men den gang ei, for fellingene på bakstykke stemmer ikke med lengde på fremstykket visst du følger oppskriften, derfor måtte det til litt egentenking til her også. Men jeg fikk løst det greit og fra her ble da resten greit seiling. Halsen og armen var bare å følge oppskriften rett frem og monteringen med å sy sammen ga ingen utfordringer. 

Frempartiet består av bølger, vrangstrikk og perlestrikk, ryggen består at vrangstrikk og perlestrikk og armen består av vrangstrikk og en enkel rad med bølger.

Jeg skulle gjerne delt forandringen mine for fellingene, men siden det er en kjøpe oppskrift kan jeg ikke skrive så mye mer en dette om det. Men jeg kan vel si så mye som at jeg ikke anbefaler denne genseren til en nybegynner…..

#strikking #bølge #genser #bølgegenser #anettopheim #ganni #idashobbykrok #minmote #drops #kristianesbølgegenser

Oransje byggeklosser

Ett siste skjerf så langt til en som gruer seg til jul. Denne gangen ble faktisk skjerfet til mens jeg satt i frisørstolen hos Zikk Zakk i Kristiansund. Når jeg satte meg ned visste jeg egentlig ikke hvordan jeg ville lage det, jeg bare var sikker på at jeg ikke ønsket dette heller i enkel rillestrikk.

Så etter litt prøving og feiling ble jeg enig med meg selv å bruke firkanter, på sett å vis oransje byggeklosser for å vise støtte veg å bygge bruer mellom oss alle.

Jeg har brukt pinne 8 og oransje garn da alle skjerfene til Kirkens Bymisjon skal ha denne fargen, det går med ca. 4 nøster til ett skjerf. Alle skjerf skal måle minimum 20 cm. i bredden og 150 cm. i lengden.

Første og siste maske regner jeg for kantmasker, første maske tar jeg bestandig av løst vrangt og siste maske strikkes bestandig rett.

Legg opp 26 masker og jeg gjentar disse 8 pinnene til ønske lengde;

  • Pinne 1 til 4 strikk 3 rett og 3 vrang. Pass på at rett kommer over rett og vrang over vrang når du strikker frem og tilbake = 1 byggekloss i høyden.
  • Pinne 4 til 8 strikkes 3 vrang og 3 rett. Pass på at vrang kommer over vrang og rett kommer over rett = 1 byggekloss i høyden.

#kirkensbymisjon#oransjeskjerf#gledensomgruersegtiljul #strikking #skjerf #oransje 

Ett lite skjerf med stor betydning.

Årets strikkedugnad for et varmere samfunn er i gang. Så da ble det også ett skjerf til fra meg. Bli med du også å strikke oransje skjerf – og gjør en forskjell! 😀

1. november starter Kirkens Bymisjon den landsomfattende juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul». De ønsker å spre varme og glede i en tid som er ekstra tung for mange. Målet er å gjøre jula litt bedre for flere.

? Kirkens Bymisjon arbeider for et varmere og mer inkluderende samfunn. Skjerfene er Kirkens Bymisjon symbol for en varmere by, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Så denne dagen ble det ett enkelt skjerf strikket i halvpatent. Garnet som er brukt er oransje garnet til Kirkens Bymisjon hvor 5 kroner av hvert nøste går med til å støtte de. 

Jeg brukte pinne nr. 8 og hver første maske løftes vrangt av men hver siste maske strikkes rett.

Legg opp 30 masker og gjenta de to omgangen til du har en lengde på ca. 150 cm.

  1. Strikk alle masker rett.
  2. Strikk en rett og en vrang innen for kantmaskene.

Skjerfet skal måke ca. 150 cm. i lengden og ca. 20 cm. i bredden.

#kirkensbymisjon, #oransjeskjerf #gledensomgruersegtiljul #strikking #skjerf #oransje 

Vakker lue med tofarget stjerner!

Som vanlig etter en Nancy kofte sitter en ofte igjen med garn, spesielt i de fargene en har brukt på mønsteret. Når jeg fikk med garn fra butikken til utstillingsmodell fikk jeg dessuten med ett ekstra nøste i hovedfarge for å være sikker på nok garn. Jeg satt også igjen med noen cm. med pyntebånd. 

Derfor etter ønske ble også laget en lue som skulle matche kofta og i tillegg ha den lille ekstra detaljen med bånd. Luer med pyntelapp/pyntebånd får du jo kjøpt veldig mange plasser, men som du ser er dette lett å fikse selv også.

Vrangborden er strikket på pinne 2,5 og med 120 masker. Jeg strikket vrangborden ca. 3 cm. lang, byttet så til pinne 3 og økte jevnt til 126 masker.

Strikket så mønsteret likt som på Nancy kofta og avsluttet etter stjerna med å strikke mønsteret likt som starten. Deretter strikket jeg resten av lua i hovedfarge og på andre omgang etter mønster felte jeg igjen inn til 120 masker. Selve luen strikket jeg ca. 20 cm. før jeg begynte med felling,  men luen kan jo strikkes lengre visst en ønsker.

 

#strikking #knitting #minmote #idashobbykrok #nancy #brun #lue #sandnesgarn 

Oransje perler som varmer i kulden.

I år som årene før oppfordre Kirkens bymisjon å strikke oransje skjerf for å glede en som gruer seg til jul. Ideen til skjerfet er det visst nok ikke så mange som vet, men etter å ha lest litt på Kirkens bymisjon sine sider har jeg funnet følgende årsak;

  • Hobbyklubben hang ut ullplagg i 2010 for å vise frem norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og brukt i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig om morgenen. Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg gjennom natten. Det ga ideen om et samarbeid med Kirkens Bymisjon, og året etter hang vi sammen ut noen titalls hjemmestrikkede oransje skjerf i Oslo sentrum ? for å spre varme og oppfordre til varme og inkludering i en tid som oppleves tung for mange.

1. november starter Kirkens Bymisjon juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul, og markerer det ved å lage Årets varmeste dag med 10.000 hjemmestrikkede oransje skjerf som deles ut over hele Norge. Det oransje skjerfet er Norges varmeste skjerf, når du tar det på deg blir du nemlig ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn.

Så derfor i år tenkte jeg at det kunne være greit å ta del i denne hyggelige bevegelsen. Søker du på KirkensBymisjon og på oransje skjerf finner du oppskrift på skjerf, det mest vanlige er ett vanlig rillestrikket ett. Hoved kriteriene for skjerfet skal være som følger; oransje, ca. 150 cm. langt og ca. 20 cm. bredt.

Jeg tenkte at det kunne være greit å strikke med litt forskjellig struktur, for selv om alle skal være oransje trenger de jo ikke å være helt like! Derfor ble mitt første skjerf inspirert av Michael Kors sitt perleskjerf.

Du trenger følgende utstyr;

  • Ca. 4 nøster oransje garn, eksempel #oransjskjerf med 50 gram og 75 meter per nøste.
  • Rundpinne 8.

Oppskrift;

  • Legg opp 27 masker, første maske løftes av vrangt hele tiden og siste maske strikkes rett hele tiden for å få fin kant på hele skjerfet.
  • Strikk så hele tiden 1 rett og 1 vrang innenfor kantmaskene. For å få perlestrikk strikkes rett over vrang og vrang over rett hele tiden.

#oransje #strikking #minmote  #kirkensbymisjon #oransjeskjerf #gledensomgruersegtiljul 

Pyntebånd som var Meant To Be!

Den 6 september var Bodil fra Drømmestrikk på Futura på fabrikken Møre Bånd og Vev. Her plukket hun opp to dusin med forskjellig, nydelige og vakre bånd.

Så gleden etter denne turen hennes ble stor for oss begge da hun hadde funnet det beste båndet ever. Bare noen dager htidliger hadde hun bestemt seg for farger på en Nancy Kofte og det ene båndet hun hadde plukket ut passet bare som en drøm.

Vi ble enige om å dele stjernen på kofta i to farger og dette var jo akkurat likt som på båndet hun plukket ut noen dager etterpå. Går nesten ikke ann å være mere forutbestemt! 😀

Båndene er også utrolig lette å sy på, dekker sårkanter som en drøm og det legger seg kjempe fint bak stolpene. 😀

#bånd #møre #Drømmestrikk #nancy #minmote #strikking

Nydelig Nancy takket være vakker stjerner.

Vel selv om jeg har strikket mange Nancy før, både genser og kofte til både barn og voksne har jeg aldri likt en Nancy bedre enn nå. Jeg har før bestandig strikket den med stjernen ensfarget,  men etter å ha prøvd å strikke den nå med to farger er jeg nesten nyforelsket i Nancy igjen. Når du strikker en genser eller kofte likens flere ganger på rad så er det virkelig kjekt med en så enkel forandring som gjør gleden ny igjen.

Denne kofta er strikket i Mini Alpakka fra Sandnes på pinner 2,5 og 3. Fargen er i hovedfarge mellombrun melert 2652, kitt 1015 og sist men ikke minst er de nydelige tofargede stjernene strikket i oker 2355 og maisgul 2015. Størrelse er en small i omkrets men lengden på bolen og armene er strikket i størrelse xl etter ønske.

 

#nancy #strikking #minmote #sandnes #alpakka #Drømmestrikk #IdasHobbykrok #brun #høst.