Arne og Carlos, hvem er de?

Det var ved juletider for to år siden jeg kom over disse navnene, jeg skulle strikke noen julekaker og fant da ut at de hadde gitt ut en bok med flere varianter. I ettertid har de kommet med mange oppskrifter og det siste er søskenbarnet dere Regia Pairfect Yarn. 

Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet (født 22. juni 1963) og svenske Carlos Zachrison (født 26. august 1970). De bruker Arne & Carlos som firmanavn og forfatternavn, og som merkenavn for sine designprodukter, i hovedsak klær, leketøy og interiørgjenstander, ofte strikket.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikk. Etter at de publiserte boken Julekuler i 2010, har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger.

Firmaet og merkevaren Arne & Carlos ble etablert i 2002, samme år som de viste sin første kleskolleksjon under visningsarrangementet «DesignStreet» i Oslo. Kolleksjonen var inspirert av Dolly Parton og hadde elementer av både kitsch og humor. Den ble omtalt som «eklektisk» av sjefredaktøren i motebladet Tique, Tone Skårdal Tobiasson, som ga den meget positiv omtale. 

Etter at de startet opp igjen i 2008, har de satset på strikk, både maskinstrikk og håndstrikk. Selv strikker de prototyper og lager oppskrifter til små gjenstander, som leketøy. Disse oppskriftene publiseres i tematiske inspirasjons- og oppskriftsbøker. For større ting som gensere og andre plagg, er det de som designer, mens mønster, oppstrikking og presentasjon av plaggene gjøres ved Dale Garn.

I 2010 utga Arne & Carlos inspirasjons- og oppskriftsboken Julekuler med oppskrifter på 55 ulike håndstrikkede julekuler. Boken ble en suksess.

I 2010 var Arne & Carlos invitert som årets designere til å dekorere Maihaugens designjuletre. Det gjorde de ved hjelp av 1 300 strikkede julekuler i ulike mønster.

De har designet flere pledd for Røros Tweed. Mønstrene har rot i tradisjonelle strikkemønster, men har fått et moderne formspråk.

Arne og Carlos har så langt kommet med følgende bøker;

 • Masker og snitt fra Tonsåsen – Norges Husflidslag, 2007
 • Julekuler ? Cappelen Damm, 2010
 • Strikkedukker ? Cappelen Damm, 2011
 • Adventskalender, strikk en A&C julekule hver dag i adventstiden – Cappelen Damm, 2011.
 • Påske hele året ? Cappelen Damm, 2012
 • Håndarbeid fra hagen ? Cappelen Damm, 2013
 • Strikk fra Setesdal : tradisjon med ny vri ? Cappelen Damm, 2013
 • 30 tøfler : ett grunnmønster ? Cappelen Damm, 2014
 • Boka du lager selv ? Cappelen Damm, 2015

 

#strikking #desinerer #julekuler #sokker.

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg