Strikk til premature i Malawi

Noen ganger selv om garnlageret kan ta overhånd er det innimellom greit å få brukt det til noe, slik som dette prosjektet. Så mange små barn som får en tøff start i og trenger både tid og omsorg. 

Derfor når jeg da kom over ett innlegg på Facebook om Hospice Lovisenberg og deres planer om å hjelpe premature og nyfødte i Nkhoma, Malawi tenkt jeg at hvorfor ikke? Jeg har mere en nok restegarn i babyull og i tillegg i alle mulige farger, så noen små plagg skal jeg klare å få ut av det. De trenger tepper, luer, gensere og sokker og i følge oppskriftene deres strikkes alt på pinne 3 – 4, med andre ord går det for å få noen på og av pinnene. 

For selv et nyfødt barn født i tropiske strøk trenger varme den første perioden i livet. Dette gjelder særlig et prematurt fødte barn. Nyfødte og særlig premature har nedsatt evne til å regulere kroppstemperatur, så de mister fort varme til omgivelsene. De klarer heller ikke å kompensere for fall i kroppstemperatur. Dette kan føre til at barnet ikke vokser normalt, barnet kan få senskader ? og i verste fall dø. På verdensbasis er prematuritet den største årsaken til dødsfall hos nyfødte, og den nest største årsaken til dødsfall hos barn under fem år. Mange dødsfall er derfor grunnet mangel på enkle og kostnadseffektive tiltak, som varme klær.

Så nå innimellom de litt større prosjektene sjal det også forhåpentligvis bli litt til de små nyfødte også. Ønsker du å bidra kan du strikke ett eller flere plagg og sende til følgende adresse innen 4 april;

Hospice Lovisenberg 

Geitmyrsveien 45

0455 Oslo

#prematur #baby #nyfødt #teppe #lue #sokker #genser #malawi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg