Kristianes fingenser

Etter å nå ha strikka to stykker av den berømmelige bølgegenseren var turen kommet til å strikke Ganni genser nummer to. Så her er da resultatet min variant av fingenseren. Denne er strikket til ei på jobb som bare elsker fargen rosa, så da måtte den bare strikkes i duse rosa farger.  Jeg har brukt en tråd Pudder rosa Børstet Alpakka fra Sandnes garn 5 nøster med kode 4602 og en tråd Pudder rosa Silk Mohair fra Sandnes garn med kode 3511 2 nøster.

Størrelsen er en S/M i antall masker men er strikket i en slags mellom ting mellom minste og største størrelse i lengde. Jeg har fulgt oppskriften sånn som den står ellers og har brukt pinne 8 på vrangborder og pinne 9 på selve genser.

Målene er slik som dette;

 • Overvidde 48 cm målt flatt og 96 cm vist målte rundt.
 • Hel lengde ca. 60 cm.
 • Armer målt fra under der du deler arma i to ca. 46 cm.

Frempartiet som dere ser har hullmønster hele veien, armene er med en enkel råd hullmønster resten er vrangstrikk og selve ryggen er i enkel rettstrikk uten noe hullmønster.

 

#ganni #minmote #strikking #Kristianesfingenser #fingenser #rosa #pink #pudder #Sandnes 

6 kommentarer
  1. Aldeles nydelig genser i herlig rosa farge. Og vil vel tro det blir en storfornøyd mottaker som skal bruke den. Men og strikke med så tykke pinner er jammen beundringsverdig. Ha en fortsatt fin helg:-)

  2. Så fin genser du har strikket. Kan jeg spørre deg litt om hjelp, står fast på armen nå. Det står at armen skal deles og strikkes frem og tilbake? Har du tips om hvordan du gjorde det?

  3. Takk Kathrine, kan prøve å forklare. Du strikker armen rundt opp til selve delingen. Når du kommer til selve delingen står det hvor mange vrange masker du skal ha. Du skal felle fra midten av disse vrang maskene, på den måten har du eksempel 13 vrange masker på hver side, så feller du 3 masker i hver side og ender da opp med 10. Du fortsetter slik til du har felt det du skal og strikker ferdig armen. På denne måten får du en slags splitt bak på armen. Håper dette hjelper noe. ?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg