En knallrød bølgegenser

Da var tiden kommet for at jeg også skulle strikke en av høsten store favoritter, bølge genseren. Jeg skal faktisk være helt ærlig å si at jeg ikke viste om jeg kom til å strikke den, begrunnelsen for det var rett og slett alt jeg hadde sett inne på Strikkesia på Facebook om den. Daglig er det en og opp til flere som skriver frustrerende innlegg eller spørsmål om selve oppskriften og kommenterer at oppskriften ikke er den beste. Slik jeg tolker innleggene er det fellingen fra armhull og opp til halsen flest har stått fast på. 

Men etter en lengre samtale med Bodil, ble det til at jeg skulle strikke en allikevel. Om det var Bodil sitt ønske om en utstillingsmodell eller min nysgjerrighet på genseren som overtalte meg mest er vanskelig å si, kan nok mest sannsynlig si det var en blanding. Saken er nemlig slik at når noe jeg ser mange sliter litt/mye med en oppskrift får jeg lyst selv til å strikke en, kun for å se hvor vanskelig det kan være å få den til. Gleden av å få til noe til slutt og mestringsfølelsen er jo kjekk å ha når noe har vært utfordrende. 😀

Oppskriften er det Anett Opheim som har skrevet og oppskriften hennes finner dere her visst dere ønsker å prøve på en. Genseren er opprinnelig strikket i dobbel tråd med Air fra Drops, dessverre har ikke dette garnet vært og oppdrive på en stund så derfor ble det til at jeg har strikket min i Brushed Alpaca Silk fra Drops. På dette garnet brukte jeg tre tråder for å få rett strikkefasthet. 

Genseren strikkes på pinner 8, 9 , 10 alt etter hvilken størrelse du går for og den kan strikkes i alle regnbuens farger, men jeg har strikket min første i Rød 07. (Skriver min første da jeg har lovet å strikke den til flere. 😉 )

Jeg har strikket størrelsen M/L og jeg strikket på en ekstra bølge både på bolen før armhull og på armene før fellingen. Det gikk med ca. 350 gram garn.

Vel så for å fortelle litt om strikkingen undeeveis;

Spørsmålet var jo; er den umulig å strikke eller lar oppskriften seg løses? Anett Opheim har selv sagt at du kan kontakte henne visst du står fast, men jeg er litt slik laget at dette skal jeg løse selv. (Tenker vel egentlig at når jeg kjøper en oppskrift skal det ikke være behov for å kontakte designer for hver felling jeg skulle stå fast på!) 

Så jeg satt igang med friskt mot! Starten på bolen gikk greit, ingen problemer som dukket opp under inndeling på første omgang til hva frem og bakstykke er eller selve starten på bølgene. Etter avtale strikket jeg også som sagt på en ekstra bølge før jeg delte inn av ved armene.

Men nå kom jeg da altså til den delen hvor de fleste har stått fast, i oppskriften står hennes antall masker som skal felles og hvor mange hull hver bølge ca. skal ha! Da dukker mitt OCD/pettimeter opp, jeg skal ha ting likt på hver side og for meg er det derfor nøye med antall masker og hull. For å løse dette på fremstykke ble det derfor til at jeg noterte pinne for pinne (har tatt vare på dette til neste genser). Holder en hodet kaldt og leser nøye pluss litt egen fantasi går fellingen opp til slutt. 

Vel nå var jeg igrunn ferdig med den delen av oppskriften som skulle gi noen utfordringer og jeg så herfra for meg at resten skulle gå lett som en plett! Men den gang ei, for fellingene på bakstykke stemmer ikke med lengde på fremstykket visst du følger oppskriften, derfor måtte det til litt egentenking til her også. Men jeg fikk løst det greit og fra her ble da resten greit seiling. Halsen og armen var bare å følge oppskriften rett frem og monteringen med å sy sammen ga ingen utfordringer. 

Frempartiet består av bølger, vrangstrikk og perlestrikk, ryggen består at vrangstrikk og perlestrikk og armen består av vrangstrikk og en enkel rad med bølger.

Jeg skulle gjerne delt forandringen mine for fellingene, men siden det er en kjøpe oppskrift kan jeg ikke skrive så mye mer en dette om det. Men jeg kan vel si så mye som at jeg ikke anbefaler denne genseren til en nybegynner…..

#strikking #bølge #genser #bølgegenser #anettopheim #ganni #idashobbykrok #minmote #drops #kristianesbølgegenser

12 kommentarer
  1. Ang deling av egne endringer så er det lov hvis du ønsker å dele de selv. Det er dine egne og ikkje designeren sine 😊
   Genseren ble veldig fin da! Flott i rødt 😊
   Vibbedille

  2. Spørsmålet blir da bare om jeg deler for mye. For e har skrevet så å si halve oppskriften selv pinne for pinne. Og ved å røpe alt det røper jeg vel hele genseren?
   I såfall er det bedre kanskje å skrive en hel oppskrift selv som en deler eller selger. Min frustrasjon på hennes oppskrift er at så mange sliter mens ho tjener penger på en det. Vibbedille:

  3. Hei! Jeg kjøpte denne oppskriften slik at svigermor kunne strikke denne genseren til meg. Hun sliter med å strikke den og jeg lurer på om du kunne sendt meg oppskriften din? Jeg kan selvsagt bevise at jeg har kjøpt oppskriften først 🙂 Det hadde jeg satt stor pris på, send meg en mail!

  4. Hei. Ja skjønner at ho kan slite, men på grunn av copyright så deler jeg ikke oppskriftene jeg har kjøpt. Mine egne rettelser kan jeg heller ikkje dele da det i hovedsak betyr å dele oppskriften. Jeg har selv syrikket 3 stykk nå og holder på med nr. 4 og alle blir forskjellige på grunn av dårøig oppskrift fra designer. Kan bare anbefalle svigermor di Cecilia Hepworth og strikke omgang for omgang og prøve seg frem. Beklager mere gjør kan jeg ikkje være på denne.

  5. He, he………… ingen oppskrift for nybegynnere.
   Jeg er ingen nybegynner, men jeg har vært forferdelig frustrert………. og det verste er at jeg har lovet bort en til.
   Jeg har igjen å sy i ermene, og jeg er redd for at jeg ikke skal få det pent. Jeg skulle ønske at jeg kunne strikke en raglanversjon……..
   Fin genser du har strikket i gvertfall.

  6. Hehe ja ikkje for nybegynnere, men heller ikkke for alle som har strikket lenge heller nei Marit.
   Dessverre er oppskriften frustrerende og en må følge med på alle sider for å få det likt på alle sider.
   E har nå strikka flere og ingen av de har blitt helt like kan e fortelle deg. Synd at en oppskrift selges for 60 kroner når den er så ufullstendig.
   Har du nå fått ferdigstrikka den trur e ikkje du skal grue deg så mye for å sy på armene. Strikkingen er verre enn den delen.
   Mottakeren din blir sikker glad for å få den.
   Og takk for at du likte min versjon. ??
   Skulle gjerne lagt ut all info som jeg har skrevet ned, Men blir da å dele for mye av original oppskrift dessverre.

  7. Hei! Sitter fast på den 5 omgangen… det står at i bølgen skal det vere 13 masker. Så skal du strikke 3 rett sammen, strikke 1 kast og 1 rett 8 ganga og så 3 rett sammen igjen. Ditta blir jo 14 masker.. kordan har dokke løyst dette?

  8. Kan godt skjønne at du sliter, dessverre utrolig dårlig oppskrift. Jeg ente opp med å gjøre masse forskjellig ettersom jeg strikket flere. Jeg Kan ikke skrive så mye mer om oppskriften i seg selv med tanke på at det er en kjøpeoppskrift.
   Men så sagt er jo på en måte tips en, prøv å bare gjør hva som står pinne for pinne.
   2. Se bort i fra alle fellingen og bare strikk den rett opp på både forstykket og bakstykke, dette er det letteste alternativet for du slipper unna fellingen mens du også øker i bølgene.
   3, sett sammen ermer og bol og stillferdig med raglanfelling og på den måten se bort fra alt som står o tellinger i oppskriften.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg