Falske fletter

Strikker du falske fletter kan gjøre en ordinær vrangbord eksklusive og flott. Det er heller ikke så vanskelig som mange skulle tro. Selv har jeg fått flere henvendelser om hvordan denne teknikken gjøres, så derfor tenkte jeg å vie dette innlegget kun til denne måten å strikke på. Dette er faktisk lettere enn hva mange frykter og det er like lett om du skal strikke frem og tilbake som rundt på rundpinne eller på settpinner. Jeg tenke derfor jeg her kort og greit skulle forklare begge deler. 😊

La oss begynne med å strikke rundt; når du strikker rundt må maskeantallet være delelig med 5.

 1. Strikk tre rett og to vrang ut omgangen. 
 2. Strikk tre rett og to vrang ut omgangen.
 3. Løft første maske løst av, strikk de neste to rett, løfte første maske over de to maskene du strikket rett, to vrang. Gjenta dette ut omgangen.
 4. Strikk en rett, ett kast, en rett, to vrang. Gjenta dette ut omgangen.

Dette er de fire omgangene som skal til for å få flettene på plass og for å avslutte flettene for å så gå videre med glattstrikk, bruker jeg å avslutte med etter omgang 2. Dette gjør jeg uansett om det strikkes rundt eller frem og tilbake.

Så la oss ta for oss det å strikke frem og tilbake; når du strikker frem og tilbake må du ha masker som er delelig med 5 pluss 2 masker.

 1. Strikk to vrang, tre rett ut omgangen og avslutt med to vrang.
 2. Strikk to rett, tre vrang ut omgangen og avslutt med to rett.
 3. Strikk to vrang, løft første maske løst av, strikk de neste to rett, løfte første maske over de to maskene du strikket rett. Gjenta dette ut omgangen og avslutt med to vrang.
 4. Strikk to rett, en vrang, ett kast, en vrang ut omgangen og avslutt med to rett.

Håper dette gang være til hjelp for mange og at det er lett å forstå. Så lenge som du konsentrerer deg for å strikke ett og ett punkt, tror jeg ikke du skal møte på de største problemene. Men skulle du møte på problemer, skriv gjerne da en kommentar og jeg vil prøve å hjelpe deg så godt jeg kan.

 

#strikking #fletter #vrangbord #falskefletter 

 

12 kommentarer
  1. Hei. Eg er heilt nybegynnar og forstod oppskrifta fram til steg 4 der det står kast. Fint om du vil gje ein kort skildring av kva det betyr 😊 Flott blogg du har ned nydeleg strikk

  2. Hei Elise.
   Takk for hyggelig tilbakemelding. ??
   For å strikke ett kast ta tråden over pinnen før du strikker neste maske. Dette blir et hull, og neste omg. strikker du denne tråden som en vanlig maske (det er da blir det hull). Altså strikk en rett, ta tråden over pinnen og så strikk 1 rett. Slik får du hullrad uten å øke til flere masker og du vil igjen ha 3 rett og 2 vrang.
   Uff, ikke så lett å forklare slik, håper du skjønner hva jeg mener ??
   Du kan også søke på kast inne hos garnstudio, de har video som viser hvordan det gjøres.
   Lykke til!

  3. Har strikket i en årrekke, men aldri prøvd meg på Falsk flette.
   Så skal prøve meg på en jakke til min voksne datter.
   Veldig enkel og grei forklaring.

  4. Skal strikke ei kofte og tenkte å prøve meg på falsk flette på vrangborden,veldig grei oppskrift,men lurer på der du løfter første maske av, tar du pinnen og flytter maska over eller tar du pinnen på samme måte som om den skal strikket( pinnen bak eller foran maska)….

  5. Prøvde meg med denne oppskriften til vrangbord, men da ble det feil.. Fikk 10 fletterader for lite ift oppskriften. Man må vel begynne med 2 rette og 2 vrange, og så «utvide» med kast på omgang to. Ellers blir det for få fletterader og vrangborden blir for trang?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg