Møt elefanten Elling

Etter å ha lest at elefanter fungerer som skytsengeler for små barn når en lar de være nær de små, jat da må jeg bare si jeg ble enda mere glad i disse flotte dyrene. For at de skal beskytte barnet skal de være på soverommet, i vognen eller bare rett og slett ved siden av de.

Elefanten representerer styrke, visdom og vil beskytte de små mot alt ondt.

Siden elefanten står for så fine ting, måtte jeg lage en bamse til venninnen min sin lille Theodor. Og for å lage en liten vri på han fikk han også en flosshatt på hodet, for hvem liker ikke å pynte seg litt? 😀

Denne sjenerte og søte elefanten går under navnet Elling og han sier ikke så mye. Men det andre ikke vet om han er at Elling har en hemmelig drøm om å bli underholder, derfor har han pyntet seg med hatten. Han dagdrømmer om ett stort publikum som kun har øyne for han, men han er også mere en glad nok når han får passe på sine små venner. 😀

I følge troen på elefanter fungere de som sagt som en skytsengel og i troen skal en egentlig ha to elefanter, da dette gir enda mer beskyttelse. Derfor ble det også til at jeg lagde en sutteklut med ett elefanthode på. En sutteklut er noe den lille kan kose med og ha med seg overalt. Mange babyer liker også å sove med de, gjerne mens de koser med de nærme ansiktet.

Jeg brukte 1 nøste av turkis og 1 nøste av offwhite. Heklekrok nr. 3 på hodet og 3,5 på selve kluten.

Elefanthodet er inspirert av hodet til elefanten Elling, men jeg har gjort forandringer for å ikke få for stort hode mot selve kluten.

Selve kluten består av en bestemorsrute av 13 omganger pluss en blondekant rundt.

På både bamsen og koseklute har jeg sydd på øynene, slik at det ikke er fare for at lille Theo skal kunne sette noe fast i halsen.

2 kommentarer
  1. Herlig koseklut! Har du oppskriften på elefanthodet du heklet på kluten (ser du skriver at du har endret litt på orgianlen som er bamsen, men det er jo lov å håper 🤞)?

   1. Takk, jeg skrev dessverre ikke ned endringen jeg gjorde men om jeg hekler en til kan jeg prøve å få det skrevet ned her. Visst ikkje vil jeg anbefale det og se i boken hekle en venn, der finner du mange fine hoder som du kan bruke selv uten endringer. 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg