hits

mars 2017

En søt uro til barnerommet.

Da jeg kom over boken; Hekling til småfolk. Søte kosedyr, uroer og ranger.  Falt jeg helt for de søte dyrene i den og i boken er det så mange hærlige oppskrifter jeg bare må prøve ut en med en gang.

I første forsøk ble det en tilleggsgave til et vognteppe jeg at har heklet til en baby av ei venninne av meg. Jeg måtte nemlig bare prøve å lage en uro og havnet i første omgang på uroen; Luftballong og mus.

I boken har de valgt litt duse farger, men jeg valgt å lage min i sterke farger. Får litt tivolifølelse når jeg ser på den. Musen er heklet for seg selv, så visst ungen skulle ønske å leke med den er det bare å løfte den ut.

Det står også i boken at en skal bruke safety-eyes, men siden små barn fort kan sette noe i halsen ble det til at jeg sydde på øynene.

#hekling #mus #ballong #luftballong #småfolk #heklingtilsmåfolk #baby #barn #uro #

Nancy og Lothepus inspirert lue.

Etter at gårsdagens kofte var ferdig hadde jeg litt garn til overs og istedenfor å kaste garnet ble vi enige om at jeg kunne lage en lue som passet til nancykofta. 

Selve mønsteret på lua er selvfølgelig fra Nancy siden den skulle passe til kofta, men tok også litt inspirasjon fra Herr Lothepus og litt eget design for å få på fletter.

Fargen som er brukt er selvfølgelig samme som på kofta;

 • Brunt med kode 3161.
 • Petrol med kode 6562.
 • Hvit med kode 1002.
 • Lys rosa med kode 4312.

Garnet er kjøpt hos Drømmestrikk på Futura.#strikking #minmote #fletter #falskefletter #håndarbeid #handmade #nancy #lothepus #Drømmestrikk #lue
 

Nancy med fletter.

Har aldri strikket nancykofte med falske fletter før, men etter å ha sett endelig resultat ble e godt fornøyd. Denne er strikket i tynn merinoull fra Sandnes garn og er størrelse xl.

Fargen som er brukt;

 • Brunt med kode 3161.
 • Petrol med kode 6562.
 • Hvit med kode 1002.
 • Lys rosa med kode 4312.

Garnet er kjøpt hos Drømmestrikk på Futura.


Selv kan jeg ikke ta æren for fargevalget på denne da mottaker selv har plukket de ut, men må si jeg er enig med henne om at fargene var fine samme.

#strikk #minmote #fletter #strikking #knitting #sandnes #sandnesgarn #falskefletter #Drømmestrikk #Futura #Kristiansund 

En ny og spennende dag som designer.

Selv om jeg har tegnet og laget mønster i lengre tid nå har jeg så langt aldri solgt ett mønster. De har enten blitt liggende gratis på bloggen så alle kan bruke de eller så har jeg holdt de for meg selv.

Derfor er dagen idag spennende for meg, for fra og med idag er mine første mønster til salg.

Ved å ha inngått ett lite samarbeid med Drømmestrikk på Futura her i byen finnes alle tre mønsterne til salgs hos henne. Mønsterne koster 25 kroner og for å støtte opp om lokallaget vårt går all inntekt etter avtale med Kristiansund Fotballklubb til KBK. ☺Så ønsker du deg en var og god lue til kampstart, har du en uke på deg før kampen mot Molde. Ved å kjøpe mønster støtter du klubben med en liten sum og ved å gå med lua vil  du vise alle rundt deg ditt KBK forhold. Så her er det bare å ta turen innom og la pinnene få svinge på seg. 😀

#strikking #mønster #design #mittdesign #salg #Drømmestrikk #futura #kbk #Kristiansund #KristiansundFotballklubb

 

Babyteppe med sjarmerende bamser på.

Scenario; du skal bli bestemor til sommeren, hjemme har du ett heklet teppe liggende. Problemet er bare det at det ikke er ferdig ennå, for dessverre så er hun som begynte på prosjektet gått bort. 😢 Selve teppe er så å si ferdig, men det mangler en fin kant rundt. Vel dette var situasjonen for ei jeg jobber med og derfor fikk jeg oppdraget med å fikse dette. Teppet var heklet i Solberg sitt garn, men spørsmålet mitt var: Er det heklet i 12 3, eller 12 4?

Enden på viset ble at jeg tok med meg teppet ned på Garn og Idé på kaia her i byen og fikk litt hjelp. Her fikk jeg forklart at dette igrunn var lett å finne ut av. Det eneste jeg trengte å gjøre var å tvinne opp en ende og se hvor mange tråder som var tvinnet sammen. Det er nemlig det som utgjør om det er 12 3 eller 12 4 garn, 3 og 4 tallet står enkelt og greit for akkurat dette med de trådene. Så etter litt pirk om jeg fram til at det måtte være heklet i 12 4. 

Da tråden var fikset kom neste spørsmål, hvilken krok skal jeg bruke? Opprinnelig bruker jeg selv en krok på 1,75 på dette garnet, men jeg var ikke sikker på hva hun som hadde begynt hadde brukt. Derfor ble det litt prøving og feiling i starten mens jeg testet dette ut, krok kommer jo også ann på hvor løst og stramt en hekler som dere sikkert vet selv. Enden på visa ble at jeg kom frem til at en krok på 1,5 var beste alternativet for å fortsette. 

Teppet i seg selv synes jeg var kjempe søtt og tenkte derfor at en enkelt kant ville gjøre seg bra på det. Derfor ble det enkelt en grei kant med vifte ønsker rundt, jeg hadde jo fått fri tøyler til å lage kanten. Vifte mønsteret er kort fortalt kun bestående av grupper med 2 staver, 1 luftmaske og 2 staver. Selve hjørnene består også av det samme med unntak av litt kun for å ikke få de for stramme eller løse.

Bestemoren som mottok dette av meg i går gleder seg nå stor til å gi dette til barnebarnet som kommer i juli.

#hekling #Solberg #baby #teppe #vognteppe #Babyteppe

Lun Kors jakke

Reklame | Garnstudio

Når en venninne setter seg ned, tegner og skriver så godt ho bare kan for å forklare ønsker for jakke. Ja, da må en bare prøve å innfri forventningen.

Dette er en jakke som er inspirert av Michael Kors jakken som derfor skal passe fint sammen med skjerfet ho fikk tidligere. Ho skulle egentlig få denne jakken tidligere også, men jeg måtte bestille ekstra garn og måtte dessverre vente litt på dette.

Tok også litt til å finne rette måten og strikke på de lommene ho ønsket, men så fort koden var knekt og garnet var kommet gikk det ganske så greit å strikke den.

Denne er strikket i garnet Andes fra drops. Pinnen jeg brukte var på størrelse 9 og hele jakken er strikket i perlestrikk med unntak av noen riller nederst på bolen, kragen og nederst på armene.

Både mottaker og jeg selv ble veldig fornøyd med det endelige resultatet.

På grunn av litt dårlig lys ble fargen på bilde ikke like hvit som når du ser den med egne øyne. Men den er strikket i hvit og nr; 1101

Designing av ny mønster

Blir ikke lang blogginnlegget i dag, men tenkte bare å komme innom med et lite hjelpemiddel. 😉

Ofte når en strikker eller hekler har en allerede ett mønster å gå ut ifra, men så kommer det til de gangene når en har en ide som svirrer oppi hodet. Før når idemuldringen min dukket opp satt jeg som regel med ruteark, du vet slike som vi brukte når vi regnet matte på skolen. De fungerer jo i grunn til sitt bruk, men visst en tegner feil der da så må en ofte begynne på ett nytt ark. Dette var iallefall tilfellet mitt siden jeg som regel brukte penn og ikke blyant nå jeg holdt på. Derfor synes jeg det var utrolig kjekt å finne ett program som kan brukes på nettbrett og data. Programet jeg kom over heter Stitch Fiddle, her kan det designes med farger og tegn. Faktisk også kjekt visst du trenger tegn for felling, øking, fletting osv. Hele programet er gratis du bare linker det opp mot facebook eller mail, så er det bare å laste ned alle de mønster du orker å lage. 😊

For å komme til programmet er det bare å trykke på bildet og det vil ta deg rett til siden. 😊


Masse lykke til med idemuldringen. 😉

#strikking #knitting #mønster #tegning #tegn #design #ide 
 

Ett lite hjertesukk.

Har du villet jobbet for null og ingen ting?

Dette er ett spørsmål jeg selv tenker på enkelt ganer når noen spør meg om jeg kan strikke, hekle, sy noe eller også i tillegg tegne mønster til de. Hvor mener mange at en ikke skal kunne ta seg betalt litt for jobben?

Vel de aller fleste utførte jobber forventer man å få betaling for utført arbeidet. Det finnes selvfølgelig noen små unntak som vennetjenseter,  men jobber hvor du bruker mange timer, dager og kanskje uker er ikke dette tilfellet.

For som sagt hadde en spurt spørsmålet rett ut til en person; kan du gjøre denne jobben for meg uten å ta betalt. Ja, da hadde de aller fleste svar NEI!

Tanken er derfor litt spesiell når en tenker på at enkelt forventer at en skal produsere noen for luft og ingen ting. Selv om hobbyen min er håndarbeid,  er tiden jeg bruker på å lage ting like verdifull og ja da må det være greit å ta seg litt betalt for dette. Visst ikke så blir det jo heller til at en kun lager ting til seg selv, familie og de en ønsker å gi en gave til.

Så kommer vi til punktet hvor en ikke kun tar jobben å strikke, hekle eller sy, men faktisk også bruker mange timer på å tegne, regne og prøve seg fram for å lage nye ideer.

Hvorfor er det så mange som tenker at det er helt greit å dele slikt uten å gi kredit til designeren?

For tenk deg selv; noen kommer og STJELER dine produkter! Produkt du har lagt ned mange timer på og rett ved målstreken kommer noen andre og tar æren for jobben du har gjort og kanskje også tar seg betalt for det. Hva hadde du da selv gjort? Du ville helt sikkert blitt forbannet,  irritert og frustrert.

Åndsverkloven finnes for en grunn og det er også noe som heter Copyright, pluss at det også er noe med respekten for andre. Dette gjelder like mye i vår håndarbeidsverden som i resten av verden. For tro det eller ei, men  noen tjener faktisk noen ekstra kroner på jobben de gjør og derfor vil de ha igjen penger for arbeidet de utfører.

Ganske forståelig for de fleste dette vil jeg tro??

Men faktisk så fins det mange der ute som ikke tar hensyn til dette. De tror at siden dette er hobbyen din så er det ikke så farlig. De tenker heller ikke over antall timer er du bruker på det, de tror mye er gjort på en ting er tid.....

Derfor spør jeg spørsmålet; hva gir deg rett til å kopierer mine mønster for å så dele ut til venner og bekjente. Har faktisk opplevd at noen til og med har tatt med seg min design og gitt de til butikker som igjen har solgt mine mønster!! Hvor er respekten henne her lurer jeg da på? Selv har jeg så langt ikke tatt meg betalt for mine mønster, men kun bedt om at det linkes til bloggen min og at mønstrene kun blir delt via bloggen. Er dette for mye å forlange? 

COPYRIGHT er COPYRIGHT og det skal ALLE respekter om det gjelder privatpersoner eller bedrifter.

Så til neste gang du tenker at dette ikke gjør noe, tenk en gang til og vis respekt for oss som bruker tid på det!

Vel dette ble mitt lille hjertesukk for dagen, men jeg håper og tror de fleste skjønner hva jeg mener med dette.  Ellers så håper jeg alle får en fin dag.

Ett liv med kronisk strikkefeber

Har du noen gang tenkt på hvor trangen til å strikke kommer fra? Vel, visst svarer er JA; da kan det være greit å lese seg opp om symptomer på strikkefeber. Finner du deg selv lidende av flere enn fem symptomer fra listen under, er det på tide å innse at du også har fått sykdommen kronisk strikke feber! 

 1. Ekstrem trang til å strikke,  ofte eller hele tiden.
 2. Angst for å glemme strikketøyet hjemme når du reiser bort.
 3. Lav eller ingen terskel for å bli forstyrret mens du legger opp masker.
 4. Lav eller ingen terskel for å bli forstyrret mens du teller deg frem på ett komplisert mønster.
 5. Kløe i fingrene etter å starte på nye prosjekter selv om du vet du burde gjøre ferdig både en og to ting først.
 6. Problemer med å holde fokus på kun ett prosjekt om gangen.
 7. Ømme og verkende muskler og ledd, pluss såre fingre etter alt for mange omganger på strikketøyet.
 8. Vansker med å forstå at andre ikke er like lidenskapelig interessert i strikking slik som deg selv.

Men fortvil ikke! Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke legevakta med det første, men det anbefales å strikke 1 - 3 ganger per dag så lenge du kjenner symptomene er tilstede. 😂

 

#strikking

En litt uvanlig marius

Denne gangen ønsker jeg å vise frem en litt uvanlig marius når en tenker over fargene, fargevalget til kunden var nemlig svart og cerisse med høy hals. 

I følge damen som bestilte denne hadde hun hatt en lignede marius før, men på grunn av ett uhell så hadde den gått tapt. Hun var veldig glad i denne genseren og i følge henne selv ble den brukt mye! Men som historien gikk, så skjedde det store! En dag hadde mannen hennes vært så snill å hjelpe med klesvasken, det var sikkert satt stor pris på av ho. Men mariusen fikk da gjennomgå, den ble vasket på litt for høy varme i vaskemaskinen og derfor krypet.

Dette er derfor grunnlaget for hvorfor hun kontaktet meg, hun hadde ett stort ønske om en ny en. Selvfølgelig etter å ha lest historien hennes, måtte jeg jo bare ta fatt i pinnene.

I tillegg til det uvanlige fargevalget ønsket hun seg en marius med høy hals og dette ble da resultatet.

Som en liten ekstra ting av restgarnet fikk hun også sendt med et pannebånd i samme farger.

 

#strikking #minmote #klær #voksen #genser #pannebånd #sandnes #sandnesgarn #marius

Kjekkas luer

Lua er Klompelompe sitt varemerke og det er lett å se hvorfor. Lua har svært god passform og i tillegg har den fine detaljer som skjerm, bånd og knapper.

Som boken sier; denne lua er rett og slett prikken over i-en til tøffe gutters antrekk.

Selv har jeg har laget en i hver størrelse fra boka og finnes i størrelser 6-12 måneder  (1-3 år) og 3-6 år.

Jeg brukte merino ekstra fine på mine og fargen er nr. 23 gråblå.

#strikking #minmote #barn #klær #Klompelompe #drops #garnstudio 

Lunt Kors skjerf

Reklame | Garnstudio

Michael Kors har vært en av de hotteste designerne de siste årene. Han har vært spesielt populær blant unge og voksne damer når det gjelder veskene. Veldig mange drømmer om å eie en av hans vesker, men på grunn av prisen har også kopier blitt populære. 
Den siste tiden har også skjerf, jakker, luer og gensere inspirert av han blitt veldig populære også. 
Skjerfet inspirert av Michael Kors er laget med perlestrikk, det gir skjerfet en fin struktur og ser mer komplisert ut enn hva en skulle tro ved første øyekast.

Skjerfet er langt, mykt, varmt og litt uformelt med de lange frynsene. 

For å strikke ett slikt skjerf trenger du følgende; 

 • Ca. 4 nøster alpakka-garn, for eksempel av typen Andes fra Drops. Selv har jeg brukt fargen hvit nr. 1101.
 • En rundpinne nr 9.

Oppskriften;

 • Legg opp 23 masker (skjerfet skal være ca. 20 cm bredt).
 • Strikk første omgang en rett og en vrang. 
 • Du fortsetter pinne nummer to med rett og vrang. For å få perlestrikk må du passe på at du alltid begynner pinnen med en rett maske. Den rette masken skal altså treffe den vrange masken fra forrige pinne. Det er dette som er perlestrikk-teknikken, rett og slett.
 • Selv løfter jeg første maske av vrange på hver pinne, dette for å få den fine kanten på skjerfet. Men dette er selvfølgelig valgfritt.

 

Strikk slik til skjerfet er ca. 150 cm langt. Fell av.

Frynsene;

 • Lag 92 ca. 30 cm lange tråder. 
 • Ta to og to sammen og tre dem gjennom hver av maskene i opplegg- og avfellingskanten.

 

#strikking #minmote #Kors #MichaelKors #drops #garnstudio

Utregning av masker til nye prosjekter

Kommer ikke store innlegget i dag, men da jeg kom over denne flotte tabellen følte jeg bare den måtte deles med dere. Så på linken under her finner dere en masketabell som til tider kan være ett kjempe flott hjelpemiddel å benytte seg av.

Denne vil fungere supert til hjelp vist du strikker noe som måler alt fra 10 til 60 cm og gjelder for strikkefasthet fra 10 til 30 masker per 10 cm.

MASKETABELL.

#strikking

En fryd av en jakke

Marius og Nancy er de koftene som går igjen og igjen, folk blir ikke lei de. Det er jo egentlig lett skjønne siden de begge er fine og kan strikkes i mange fine fargekombinasjoner.

Men innimellom er det kjekt å strikke noe annet også, så da jeg fikk bestilling på fryd kofte var det kjekt. En ny utfordring i forhold til mønster og ikke minst så var det også utfordring å strikke med ikke bare to farger, men med tre!

Har strikket med tre farger før, men ikke nok til å få det til fint synes jeg selv. Men denne gangen gikk det overraskende bra og jeg ble fornøyd med hvordan det ble seende ut på vrangen også. Har jo lært at strikketøy skal se like fint ut på vrangen som på rettsiden.

Denne kofta har jeg strikka i mini alpakka og er en størrelse xxl med litt ekstra lengde på bolen. Har brukt fargene 5575 marine, 6221 lys blå melert, 2035 oker og 1001 hvit.

Fremsiden; sydde på 8 knapper og sydde de på en helt nederst og en helt øverst, selv om det i oppskriften egentlig var nesten 5 cm før første knapp og siste knapp.

Fryd mønsteret på nært hold.

 

#strikking #minmote #klær #fryd #sandnes #sandnesgarn #alpakka

Ponsjovest

Reklame | Viking Garn

Dette er en liten kjekk sak for små og store barn å bruke på kalde dager. Den er både dekorativt å ha på seg og lur siden den varmer både halsen og brystet. Da jeg kom over denne ponsjogenseren bare måtte jeg lage en eller to. 😀

Oppskriften finner dere gratis hos viking garn og den kommer i flere størrelser; 2-4 år,  6-8 år,  10 år og 12-14 år. Selv har jeg strikket de to minste størrelsene.

Jeg har brukt garnet nordlys fra viking og strikket med dobbel tråd på pinne 5 og 6.

Fargene jeg har brukt er en tråd med 969 og en tråd med 970. Du trenger ett nøste av hver farge for lage en ponsjo.

Nordlys kommer i 16 nydelige flerfargede varianter som dere ser her.

Oppskriften kan som sagt lastes ned gratis og ligger i katalog 1307 hos viking, og nr på selve oppskriften er 1307-14.

 Størrelse 2 til 4 år.

 Størrelser 6 til 8 år.

#strikking #minmote #barn #klær #nordlys

Mengde garn som går med til ett prosjekt

Med tanke på alle oppskrifter og forskjellige typer garn som finnes ut i den store verden, er det lett å gå seg blind. Først finner en kanskje en oppskrift en liker, men så liker en ikke garnet som er i oppskriften. Men én finner en annen type garn og tenker å så bra!

Helt til en oppdager at garnet har annen lengde i meter og veier enten mer eller mindre en garnet som er originalt i oppskriften. Da kan allé få litt utfordringer med selve utregningen.

Men i dag fant jeg løsningen på dette problemet og du finner den på en side ved navnet; paapinden.dk

Siden som du sikkert skjønner av navnet er dansk, men den er likevel utrolig lett og bruke.

Så tilbake til meter og gram, se på garnet som er originalt brukt og så på garnet du ønsker å bruke. Skriv inn meter og gram i denne kalkulatoren, så har du plutselig svaret.

KALKULATOR FOR REGNING AV METER OG GRAM.

 

#strikking

The True Beige Cabel Jacket

Jakken som jeg har skrevet om tidligere har virkelig slått ann og nok en gang fikk pinnene bein og gå på da en ny kollega også ønsket seg jakken. Denne gangen ble det en i størrelse large.

Pinner; nr. 9.

Garn; easy fra sandnes. Farge beige med kode 2650, det går med 20 nøster på en jakke i denne størrelsen.

Oppskrift informasjon;

 • Strikk fletter og riller som forklart i oppskriften. Men når du begynner på å vri til flette nr. 11 skal arbeidet deles opp i tre. To fremstykkene og ett bakstykke.
 • Ryggen skal bare strikkes i riller, like mange som på fremstykkene for meg ble det 60 riller.
 • Felling til halskanten på fremstykkene starter etter vridning til flette nr. 13 og 1 pinner.
 • Fell på annenhver pinne etter de to vrange på rettsiden til du har igjen 26 masker.
 • Fortsett nå å strikke fletter til du har vridd til 15 fletter og 3 pinner.
 • Fra nå kan du felle av og sy fremstykkene og ryggen sammen. Eller du kan legge arbeidet dobbelt fra vrangen og strikke de sammen samtidig som du feller av. 
 • La maskene i halsen bak sitte igjen på pinnen, du har 15 masker her nå.

Stolpe;

 • Plukke opp ca 85 masker på hvert fremstykkene og strikk som forklart i i oppskriften. Etter at jeg hadde blikket opp maskene og satt inn maskene fra halsen hadde jeg 189 masker på pinnen.
 • Strikk opp en pinne og så tre omganger 1 rett og 1 vrang, fell av på 4 pinne med 1 rett og 1 vrang.

Armer;

 • Plukke opp 28 masker hver på fremstykkene og bakstykke = armen har da 56 masker på seg rundt.
 • Strikk 3 pinner (4 med den pinnen som du plukket opp masker med) før du begynner på første flette.
 • Strikk til du har vridd ti 9 fletter tilsammen og strikk 5 pinner.
 • Avslutt med å strikke 7 pinner med vrangbord før du feller av på pinne 8.

 

#strikking #knitting #håndarbeid #handmade #handcrafted #jakke #sandnes #sandnesgarn 

7 tips for sikker måte å få med strikketøyet når du skal ut å fly.

Mange har samme spørsmål hver gang de skal ut å fly; kan jeg ta med med strikkeprosjektet mitt på reisen eller vil de ta det i sikkerhetskontrollen? 

Tenkte derfor her å komme med noen tips som kan hjelpe og kanskje gjør at pinnene dine ikke blir konfiskert av vaktene.

Sikkerheten på en flyplass skal en jo ta på alvor, du skal tross alt sette deg inn i en sardinboks som skal frakte deg fra en plass til en annen. Tar man da ikke sikkerheten på alvor kan jo virkelig katastrofale ting skje når du sitter oppe i lufta. Vakten i sikkerhetskontrollen tar derfor jobben sin alvorlig og de vet alle farer som kan oppstå hvis en passasjer får med seg noe som kan brukes som våpen.

Så hva er da reglene for strikkepinner og nåler? 

Derfor visst du er en strikker sånn som meg, vil punktene under glede deg. Du har lov til å strikke på flyreisen din, for mange mener det har en beroligende effekt og aktiviteten vil kunne hjelpe under lange reiser.

Men selv det da som sagt er lov å strikke er det like vel noen ting en bør ta hensyn til for å unngå at pinnene blir konfiskert. Her under kommer det derfor 7 tips som kan være greit å tenke igjennom før reisen;

 1. Lag metallpinnene dine ligge igjen hjemme og ta med pinner som er lager av plast eller bambus. Disse er mere flyvennlige og de anses vanligvis ikke farlige av myndighetene. 
 2. For enkelhets skyld, sørg for at garnet er fint nøstet. På denne måten unngår du floker og rot selv om vaktene går igjennom strikkeposen din.
 3. Legg alt av pinner, garn og prosjekter i en gjennomsiktig pose. Ved hjelp av denne posen vil alt være lett synlig og sikkerhetspersonalet slippe å fikle igjennom alt.
 4. Ikke ta med store sakser da de vil bli konfiskert med engang, de er rett og slett forbudt å ha med seg. Men én liten neglesaks vil som regel gå greit så en slik kan du som regel få med deg igjennom kontrollen. 
 5. Siden du ikke kan forutse hva slags utstyr som vil heve misstanke, la favorittpinnene ligge igjen hjemme. Du vil ikke gråte over billigpinner og skulle du derfor miste de i sikkerhetskontrollen er det ikke det verste som har gått tapt.
 6. Skulle du få spørsmål om pinnene dine, sørg for å være klar og høflig når de ber om en nødvendig forklaring. Sikkerhetspersonalet sørger bare for å utføre jobben sin og de ønsker ikke å sette deg i en ubehagelig situasjon. Jo raskere du gjør ting klart, jo bedre er det for begge parter. 
 7. Så til siste punkt, for har du alt fulgt de 6 tipsene over er det like vel greit å gjøre en siste ting. Det kan nemlig bestandig være greit å sjekke listen for forbudte gjenstander for hver flyselskap. Ulik flyselskaper og land kan ha ulike regler når det kommer til dette. Det kan også være noen forskjeller på innenlands og internasjonale flyreiser. Så sørg derfor bestandig for at du er oppdatert for det flyselskap du skal reise med og de landene du skal innom.

Vel nå som du har lest dette er det bare å ønske de en riktig god flyreise og kos deg med mange timer strikking.

 

#regler #fly #flyselskap #strikking #flyselskaper #pinner #strikk #strikkepinner #reiser #flyreiser

Miss Lothepus lue i høstfarger

Etter at Nancy kofte ble ferdig for noen dager siden, satt jeg igjen med nok garn til å lage en lue i tillegg. Tenkte opprinnelig å lage en lue med Nancy mønsteret, men etter å ha snakket med Synnøve kom hun fram til at hun ønsket seg en Lothepus lue. Som skrevet tidligere har jo Lothepus slått godt ann hjemme hos folk i sofaen etter at han var med på Farmen Kjendis 2017 og Fjorden Cowboys har visst også fått økt seertall takket være denne mannen. 

Jeg hadde ikke  nok garn igjen av lys brun til ei lue, men ved litt fantasi kom jeg fram til hvordan mønsteret kunne strikkes med kun tre farger; brun 06, hvit 01 og sennep 30. Luen ligger gratis ute på Dale garn sine sier, men jeg har brukt merino ekstra fine fra drops siden det var dette garnet som ble brukt i kofta.

Merino ekstra fine er ett fantastisk myk og godt garn som passer til alle som er sensitive for ull som klør. Selve lua er strikket på pinne 4 og jeg la opp 104 masker istedenfor 120.#strikking #minmote #lothepus #FjordenCowboys #farmen2017 #drops #garnstudio #lothepus 

Kari Traa pulsvanter

Noen ganger er det bare gøy å gjøre noe en får en ide på! Falske fletter er noe jeg synes er utrolig dekorativt og så ser det ferdige produktet vanligere å strikke en hva mange skulle tro. Selv har jeg fått flere spørsmål om hvordan det gjøres og for noen dager siden forklarte jeg her på bloggen en lett måte å utføre de på.

Så tilbake til ideen min, alle har vi vel sett Kari Traa luene som lenge har vært populære? En av hennes masseproduserte luer ser ut som den er strikket med falske fletter og jeg tenkte siden jeg hadde noen nøster liggende at jeg kun lage pulsvanter med samme struktur. Derfor er disse enkelt og greit en ide av meg med inspirasjon fra Kari Traa. 

Størrelse;

 • Dame, men skulle du få lyst til å strikke de mindre eller større er det bare å trekke fra eller legge til masker på antall 5.

Utstyr;

 • Pinner nr. 4.
 • To nøster med merino ekstra fine fra Drops. Selv har jeg brukt fargen brun med kode 06.

Oppskrift;

 • Legg opp 50 masker.
 • Strikk falske fletter, forklaring finner der her.
 • Stikk 12 rapporter med flettene før du lager hull til tommel. Hullet til tommelen lages mellom omgang 1 og 2 på den begynnende rapport nr. 13. Her settes da ti masker over på en tråd og det legges opp nye ting masker.
 • Strikk 4 rapporter med fletter til avslutt på etter omgang 1 på den 5 rapporten for å så felle av.

Ønsker du den kortere eller lengre en hva jeg har strikket er det bare å slutte av før eller strikke lengre. Dette gjelder også for tommelen. 😊

Tommel;

 • Sett de 10 masken fra tråd over på pinnene og plukk om ti ny masker på oversiden. På den måten har du 20 masker som tommelen skal strikkes over.
 • Begynn nå med falske fletter, men på første rapport begynner mønsteret på omgang 2.
 • strikk 3 rapporter og avslutt når du har strikket 1 omgang på rapport 4.#strikking #minmote #fletter #falskefletter #karitraa #pulsvanter 

Falske fletter

Strikker du falske fletter kan gjøre en ordinær vrangbord eksklusive og flott. Det er heller ikke så vanskelig som mange skulle tro. Selv har jeg fått flere henvendelser om hvordan denne teknikken gjøres, så derfor tenkte jeg å vie dette innlegget kun til denne måten å strikke på. Dette er faktisk lettere enn hva mange frykter og det er like lett om du skal strikke frem og tilbake som rundt på rundpinne eller på settpinner. Jeg tenke derfor jeg her kort og greit skulle forklare begge deler. 😊La oss begynne med å strikke rundt; når du strikker rundt må maskeantallet være delelig med 5.

 1. Strikk tre rett og to vrang ut omgangen. 
 2. Strikk tre rett og to vrang ut omgangen.
 3. Løft første maske løst av, strikk de neste to rett, løfte første maske over de to maskene du strikket rett, to vrang. Gjenta dette ut omgangen.
 4. Strikk en rett, ett kast, en rett, to vrang. Gjenta dette ut omgangen.

Dette er de fire omgangene som skal til for å få flettene på plass og for å avslutte flettene for å så gå videre med glattstrikk, bruker jeg å avslutte med etter omgang 2. Dette gjør jeg uansett om det strikkes rundt eller frem og tilbake.

Så la oss ta for oss det å strikke frem og tilbake; når du strikker frem og tilbake må du ha masker som er delelig med 5 pluss 2 masker.

 1. Strikk to vrang, tre rett ut omgangen og avslutt med to vrang.
 2. Strikk to rett, tre vrang ut omgangen og avslutt med to rett.
 3. Strikk to vrang, løft første maske løst av, strikk de neste to rett, løfte første maske over de to maskene du strikket rett. Gjenta dette ut omgangen og avslutt med to vrang.
 4. Strikk to rett, en vrang, ett kast, en vrang ut omgangen og avslutt med to rett.

Håper dette gang være til hjelp for mange og at det er lett å forstå. Så lenge som du konsentrerer deg for å strikke ett og ett punkt, tror jeg ikke du skal møte på de største problemene. Men skulle du møte på problemer, skriv gjerne da en kommentar og jeg vil prøve å hjelpe deg så godt jeg kan.

 

#strikking #fletter #vrangbord #falskefletter 

 

Høstfarget Nancy kofte

Hva gjør en når en har fått strikket ett zikk zakk skjørt i oker og ønsker seg da en kofte som matcher? Vel jo da kan en spørre ei venninne om hUn orker å strikke en til deg. Akkurat dette skjedde med denne kofta, venninna min på Gjøvik hadde fått seg ett skjørt. Men tankenår på å strikke seg en Nancy kofte passet henne ikke helt. Så enden på visa ble at hun ordnet med garnet og jeg satte igang med pinnene.

Nancy kofta kan strikkes både med tynt og litt tykkere garn, men siden skjørtet hennes var strikket i Merino Ekstra Fine fra Drops, ønsket hun at kosten skulle strikkes i samme garn. I starten var under kun sikker på at hun ønsket oker farge på kofta for å matche skjørtet, men etter leting på fargekartet havnet hun til slutt på følgende farger;

 • Sennep 30 som hovet mønster farge for å få frem stjernene.
 • Lys brun 07 
 • Brun 06 som bunnfarge.
 • Hvit 01Resultatet ble jo ikke så verst eller hva synes dere?

#minmote #voksen #strikk #strikking #kofte #nancy #drops #garnstudio

Henry / Henriette lue.

Så har tiden nok en gang gått til mye strikk fra Klompelompe. Når ei bestemor ønsker at sitt prinsessebarnebarn kan få pynte seg, er det jo greit med litt av hvert. Så denne luen ble til av litt restgarn jeg hadde liggende etter andre prosjekter. I Klompelompeboka finnes de under to oppskrifter, opprinnelig en til jente og en til gutt. Men som de skriver luen får helt annet særpreg etter hvilke farger og hva slags mønster du bruker. Derfor passer i grunn både Henry Lua og Henriette Lua like godt til jente som til gutt.

Klompelompe sin definisjon på Henry Lua:

 • Vi ønsket å lage en lue som var like fin til gutt som til jente. Resultatet ble Henry-lua med sitt koselige, prikkete mønster. Lua er morsom å strikke og den forandres lett med nye fargekombinasjoner.

IMG_6095.ny

Klompelompe sin definisjon på Henriette Lua:
 • Dette er en morsom lue å strikke. Prøv nye farger og garnkvaliteter i vevstrikk, her er mange muligheter. Pass på ikke strikke for stramt når du strikker med flere farger.

Luen jeg strikket til lille Mia er i størrelse 3-6 år slik at hun har å vokse i da hun allerede er to år. Bunnfargen i lua er støvet petrol nr. 7741 merino ull fra Sandnes og til mønsteret brukte jeg petrolium nr. 7572 også fra Sandnes garn. 

#strikking #minmote #barn #klær #Klompelompe #sandnes #sandnesgarn